Stadig flere nordmenn spiller på Tour De France

Stadig flere nordmenn spiller på Tour De France

Tour de France har trukket sykkelentusiaster til fjernsyn over hele verden siden det første mesterskapet ble avholdt i 1903. Nye tall fra norske sendinger og bookies viser imidlertid at stadig flere nordmenn har fattet interesse for dette tradisjonelle mesterskapet. Mye av dette kan skyldes at stadig flere norske profiler har gjort en omfattende karriere i den konkurransepregede turneringen, men også at et stort utvalg nordmenn har begynt å sykle mer.

Det er nemlig ingen hemmelighet at antall nordmenn som aktivt benytter seg av sykkel både i treningssammenheng og som fremkomstmiddel har økt kraftig de siste årene. Her har tilrettelegging av sykkelveier, sponsing til sykkelskur og innkjøp av sykler mye av skylden. Noe som er mer spennende å se på er hvordan stadig flere nordmenn har fått en økende interesse på internasjonal odds knyttet til det populære mesterskapet.

Økende interesse for odds

Nordmenn har nemlig spilt stadig mer på Tour de France odds de siste årene. Omsetningsmessig har faktisk sykkelidrett blitt en av de mest populære hos norske bookmakere i de månedene som Tour de France pågår. Dette reflekteres også godt ved at flere TV kanaler og norske medier dekker denne turen gjennom franske landskap med omfattende mediedekning.

Som det største mesterskapet i landeveissykling deltar nesten alle de største idrettsorganisasjonene i Tour de France med sine favoritter. Dette betyr at det er enorme beløp som står på spill og mye prestisje for det laget som tar hjem det årlige trofeet. Her er det verdt å nevne at en rekke norske proffsyklister gjennom tidene har gjort omfattende karriere i utlandet, og på denne måten økt interessen for sykkelsporten her hjemme i Norge. 

Flere norske profiler øker interessen

Bare de siste årene har en rekke profilerte syklister gått til utenlandske organisasjoner som SKY og BMC for å satse internasjonalt. Her kan vi trekke frem navn som Edvald Boasson-Hagen, Vegard Breen, Thor hushovd, Alexander Kristoff, Dag Otto Lauritzen og en rekke andre nordmenn.

Disse har alle syklet for internasjonale profflag og gjort stor karriere i utlandet. Imidlertid har dette også bidratt til å styrke interessen for sykkelsporten her hjemme. Mange av disse har kommet tilbake til Norge etter sin karriere og blitt TV-personligheter, lansert merkevarer eller støttet norsk idrett på ulike vis. Slike etablerte profiler i det offentlige bildet har sørget for at det blir stadig større oppslutning rundt sykkel som satsings idrett både i norsk idrett og hos nordmenn.

Oppsummering

Tour de France har holdt på helt siden 1903 og det blir et stadig mer populært mesterskap i Norge. Dette reflekteres ved at stadig flere nordmenn spiller aktivt på odds de ukene som mesterskapet pågår, men også at interessen for sykkelsporten forøvrig har økt kraftig i popularitet.

Mye av dette kan vise til at flere nordmenn har blitt internasjonale stjerner og gjort karriere i utenlandske sykkellag som BMC og SKY. Når disse avslutter sin karriere har mange valgt å komme hjem til Norge igjen og bidratt aktivt i idretten eller som ulike kommentatorer og TV-personligheter. Dette igjen har styrket sykkelsporten og bidratt til økt interesse.