Sammenleggbar Sykkel

En sammenleggbar sykkel er akkurat det som navnet tilsier: en sykkel som kan foldes sammen til en kompakt størrelse.

Vi ser flere og flere sammenleggbare sykler de senere årene. Allikevel virker de litt rare før man faktisk prøver dem. En sammenleggbar sykkel kommer nok aldri til å være optimal for lange distanser eller i ulendt terreng. Men det finnes mange situasjoner der sammenleggbar sykkel er det perfekte valget.

Den mest åpenbare fordelen er at den tar lite plass. Dette er veldig praktisk for folk som bor i storbyer, i arealeffektive boliger. Siden den er lett å ta med overalt så er det også mindre risiko for at den blir stjålet. Man kan ta sykkelen med på bussen, på toget eller inne på kontoret uten at det er en ulempe for andre.

Mange pendlere sparer både penger og tid ved å kombinere offentlig transport med bruk av sammenleggbar sykkel. Om være plutselig blir dårlig eller hvis du punkterer dekket kan du på noen sekunder folde sykkelen din og fortsette reisen med andre transportmidler. Dette er ikke alltid en mulighet med vanlig sykkel som ofte blir stjålet når de er låst til en stolpe langs veien.

Til tross for at de fleste sammenleggbare sykler har mindre hjul vil dette ikke påvirke eller begrense bruksområdene til sykkelen. Den sammenleggbare sykkelen vil være minst like rask som den vanlige takket sin proporsjonele girforhold. De mindre hjulene er lettere og gjør at sykkelen er effektiv og smidig. I praksis vil det bety at du kan stoppe raskere og komme deg raskere i farta igjen. Med andre ord akkurat det du trenger når du skal navigere trafikk i bybildet.

Lavt tyngdepunkt bidrar til økt stabilitet og du kan faktisk se forskjellen når du svinger i farten, når du frakter varer eller har med barn på sykkelen.

En sammenleggbar sykkel er ofte dyr. Den gode nyheten er at den beholder verdien og det kan vi lett se på bruktmarkedet. Siden sammenleggbare sykler er så ettertraktet vil det bli enkelt å selge sykkelen videre til en god pris.

Design har også en del å si for de fleste av oss og heldigvis har utvalget av sammenleggbare sykler økt i trakt med interessen for disse. Er ute etter noe med retro utseende eller kanskje en spesiell farge? Det finnes garantert en sammenleggbar sykkel som passer din stil. En stor fordel er også det meste av tilbehør til vanlige sykler passer også til sammenleggbare sykler.

Allsidigheten til den sammenleggbare sykkelen har gjort den meget suksessfull. Du kan bruke en sammenleggbar sykkel hvis du pendler til jobben, du kan bruke den for å trene eller bare ta en sykkeltur i ny og ne, for gøy. Det har vært stor fokus på helse, spesielt siden starten av pandemien og vi mener at en sammenleggbar sykkel er den artigste måten å komme seg i form på.

Vi kan konkludere med at sammenleggbare sykler utgjør en bra investering som vil ha langvarige positive effekter for din helse, økonomi og ikke minst miljøet. Alt som gjenstår nå er at du prøver en og blir bitt av basillen.