Tour of South Bohemia 2014, Stage 4 Finale!

Tour of South Bohemia var årets siste etapperitt for Joker pro Cycling. Vi hadde en klar målsetning før start om å vise at vi var et formsterkt lag som kunne styre rittet.
De tre første etappene av årets Okolo Jiznich i Tsjekkia hadde gått over all forventning. Vi har i mange ritt gjennom året ikke fått synliggjort vårt fulle potensial, og enkelte har kritisert oss til tider for å være for passive. Selv om vi i år har kjørt inn mest UCI-poeng av de norske lagene. Nå følte vi endelig at vi fikk betaling for langsiktig planlegging og innsats.

Vegard i front for et hardt arbeidende Jokerlag
Vegard i front for et hardt arbeidende Jokerlag

Første etappe ga oss en god start, der laget viser kjørestyrke og Jo Kogstad tar 2. plass i spurten mot Daniel Hoelgaard fra Etixx. Deretter setter Reidar Borgersen seg i sammenlagttrøya etter en «utklassing» med 21 sekunder til neste mann på en 12,5 km kort tempoetappe på vanlig sykkel. Under tredje etappe fortsetter laget å vise sin styrke og tar de gode avgjørelsene når den gule trøya skal forsvares. Det ender med at Reidar beholder trøya med 11 sekunders ledelse og også overtar den grønne poengtrøya før den avsluttende 4 etappen.

Godt lagarbeid gir alltid resultater.
Godt lagarbeid gir alltid resultater.

Det skulle vise seg å bli nok en tøff dag på sykkelen. Fallhøyden var selvsagt stor. Vi skulle settes under press, og laget måtte yte sitt beste for å stå i mot. Fra starten måtte vi kontrollere etappen slik at bruddet som kommer løs ikke blir for stort, eller har farlige sammenlagtryttere med seg. Deretter måtte bruddet kontrolleres inn igjen før finalen, slik at Reidar kunne kontrollere og sikre sammenlagtseieren.

Reidar Borgersen lukter sammenlagtseier ut på siste runde.
Reidar Borgersen lukter sammenlagtseier ut på siste runde.

De tre siste finalerundene i Tsjekkia var hektiske og ut på siste runde satte Etixx alt inn på et angrep som kunne
ta fra oss seieren. Rittet avsluttet allikevel med en massespurt der Reidar var med og kjempet om seieren. Dermed vant Daniel Hoelgaard fra Etixx etappen og poengtrøya, mens Reidar sikret oss sammenlagtseier 12 sekunder foran Pawel Cieslik fra Bauknecht – Author.

Som Reidar kort kommenterte etter rittet:
«-Dette er lagidrett. Gutta kjørte helt rått i dag!»