Etappe 1: Tour of Norway

Dylan Groenewegen vant den første etappen i Tour of Norway etter massespurt

Den 186 km lange etappen fra Selvik til Horten satte igang den åttende utgaven av Tour of Norway. På starten sto 120 ryttere, fordelt på 20 lag med 13 nasjonaliteter representert. Dagen skulle by på to kategoriserte stigninger, andrekategorien Gregershullet og tredjekategorien Åsgårdstrand. Våre gutter var klare for å komme igang å prege løpet med offensiv kjøring. Dette sa Andreas Vangstad før start i solbadet i Svelvik:

Andreas Vangstad kjørte offensivt fra start, og gikk alene ut i et brudd tidlig på etappen. Han fikk etterhvert med seg Audun Brekke Fløtten (Team Virtu Cycling,) Øivind Lukkedal (Team Coop) og Erik Nordsæter Resell (Uno-X Development.) Sammen opparbeidet de seg en ledelse på ca. tre minutter. På den innlagte spurten spurtet Vangstad inn til en andreplass, og plukket dermed med seg to bonussekunder. Se spurten her:

På den andre innlagte spurten tok Vangstad tredjeplassen, og enda et bonussekund. Bruddet opprettholdt et godt tempo og ledelsen stabiliserte seg på rundt tre minutter. Etter den andre innlagte spurten valgte Andreas Vangstad og Erik Nordsæter Resell å slippe seg ned til hovedfeltet, etter drøye 140 km i brudd. Dermed satt Lukkedal og Fløtten alene igjen i tet. De holdt unna til det gjenstod ca 17 km, da ble feltet for sterke, og kjørte dem inn. Som spådd på forhånd gikk det hele mot en massespurt i Horten sentrum. Der kjørte våre gutter det de hadde for å gi norgesmester Rasmus Fossum Tiller en god posisjon de siste hundre meterne.

Avslutningen på etappen gikk i et forrykende tempo inne på de lokale rundene i Horten. Etter en velt med 2 km igjen delte feltet seg i flere små grupper, og hele situasjonen ble ganske så kaotisk. I spurten var det mange om benet, men seieren gikk til slutt til forhåndsfavoritt Dylan Groenewegen fra LottoNL-Jumbo. De resterende podiumsplassene gikk til Sondre Holst Enger (Israel Cycling Academy) og Jon Aberasturi (Euskadi-Murias) Vår bestemann ble Rasmus Fossum Tiller på en 18.plass.

SE SPURTEN HER:

Imorgen venter rittets korteste etappe på bare 146 km. Starten på etappen går kl 14:00 – med sendestart på TV2 kl 15:25. 

 

FULL RESULTATLISTE HER

SE OPPTAK AV RITTET HER

(Krever Sumo-abonnoment)