Tour de Normandie – 5. etappe

Etter gårsdagens tøffe etappe konstaterte Gino Van Oudenhove følgende til Jokermerida.no, -Stian Remme prøvde seg i dag og ser bare sterkere og sterkere ut for hver dag som går.

Stian Remme

Remme svarte med å være superoffensiv på dagens etappe. Etter at Vegard Breen hadde prøvd seg i brudd, var det Remme sin tur til å gå.  Etter rundt 80 km representerte han Joker Merida i et brudd som hadde et forsprang på over 3 minutter når det gjenstod 50 km. Etter dette begynte kjøret i hovedfeltet og de tok raskt inn tid. Når det var 25 km igjen av etappen, var Remme og tre andre i front, mens en tremannsgruppe med Reidar Borgersen hadde brutt ut av hovedfeltet og jaktet lederbruddet. Remme holdt stand og når det kun var igjen 10 km av etappen, var han og Fothen (Team NSP-Ghost), 25 sekunder foran restene av hovedfeltet. Dessverre holdt det ikke inn og til slutt var det den gamle storrytteren Erik Zabels sønn, Rick Zabel (Rabobank Development Team), som gikk til topps. Reidar Borgersen ble beste joker på 36. plass, bare 6 sekunder bak vinneren.

Stian Remmes fantastisk offensive kjøring ga han tittelen som etappens mest offensive rytter og en flott trøye med på kjøpet. -Jeg kommer definitivt til å forsøke meg i morgen også. Det betyr ingenting om det er meg eller andre på laget som kommer med i bruddet, men jeg skal hvert fall gi alt jeg kan for å være med i front, fortelle Remme til Procycling.no.

– Det blir samme plan som i dag. Vi skal være representert i bruddet, utfyller Gino Van Oudenhove.

Dagens resultater finner du her når de blir publisert.

Informasjon om morgendagens spennende etappe finner du her.