Tour de Normandie – 2. etappe

På dagens meny stod nok en småkupert etappe for Joker Merida og resten av feltet i Tour de Normandie. De 165 km mellom mellom Forges-les-Eaux og Elbeuf-sur-Seine skulle etterhvert vise seg å bli ganske så utslagsgivende. Det gikk fort fra start og etter rundt 60 km ble det etablert et brudd, som økte og økte, frem til det var rundt 60 km igjen av etappen. Da rytterne gikk inn i de to avsluttene rundene (30 km per runde), var forspranger oppe i nesten 4.30 minutter. Det gikk rolig også en stund inn i den første runden, da Reidar Borgersen og Steve Tronet fra BigMat to opp jakten på bruddet. En stund var det bare litt i overkant av minuttet opp for Borgersen, men til slutt tok kreftene slutt og han ble hentet av det jagende hovedfeltet.

Reidars sykkel etter velten...Når det gjenstod drøye 7 km gikk det igjen et stort velt. Og som i går ble Borgersen dratt med og tapte nesten 6 minutter i sammendraget. Vegard Breen derimot, kom seg unna alle uhell og var med i den første gruppa etter bruddet i mål. Breen syklet inn til en  28. plass, bare syv sekunder bak den danske duoen Mortensen og Hansen fra henholdsvis Concordia Forsikring  og Team Cult Energy som kjempet om seieren. Breen ligger i øyeblikket 22 sekunder bak Fabio Silvestre i kampen om sammenlagtseieren.

-Alt må selvfølgelig klaffe for oss om Vegard skal være med helt inn, men det er absolutt ikke umulig, sier Gino Van Oudenhove.

Også Vegard Breen er positiv foran de resterende etappene. -Til nå har jeg vært heldig som har holdt meg unna veltene. Samtidig har jeg kjent meg bra i de hardeste partiene, så formen er fin. Mye kan skje og jeg må bare fortsette å sitte langt fremme. Det er fredag og lørdag som ser tøffest ut på papiret, så mye vil avgjøres da. Skulle vi få skikkelig Normandie-vær blir jo det også en ekstra faktor, sier han.

Fullstendig resultatliste finner du her, så fort de blir offentliggjort.