Sterk kjøring i Tour de Bretagne

Les sammendrag av alle de syv etappene, reaksjoner og filmer fra rittet her. Nå også med wattfiler.

Årets Tour de Bretagne ble et fyrverkeri av et ritt og vi var så absolutt med å satte farger på det. På syv etapper ble fasiten èn seier, fire topp tre-plasseringer, tre dager med ledertrøyen i laget, og flere hunder kilometer der vi var representert i brudd. Herman Dahl lå topp tre hele uken, men endte til slutt på en sjetteplass, ett minutt og seks sekunder bak vinner Fabian Schmidt (Côtes d’Armor-Marie.) Våre seks gutter har virkelig vist at vi holder en høyt nivå i et felt med flere pro-kontinental lag representert. Nedenfor kan du lese referat fra samtlige etapper, se dagsfilmer, wattfiler, bildegalleri ++.

Se fullstendige resultalister HER.

Sportsdirektør Adrian Gjølberg var imponert over guttas prestasjon den siste uken:

Alt i alt kjører vi enormt bra i hele rittet! Jeg er superfornøyd med guttas innsats, og ser ikke hvor eller hva vi kunne gjort så mye annerledes. Vi viser en sinnsyk styrke i et sterkt felt, og skal være stolte av denne prestasjonen selv om ikke det ble toppen av podiet. Vi viser at vi ikke er redde for å ta i et tak, og da er det klart at «regningen» kommer til slutt hva gjelder krefter. De siste dagene var tunge for gutta, men de hjalp hverandre og kjørte generelt sett sterkt som et lag. 

OPPSUMMERING AV ETAPPENE:

ETAPPE 1 – CHÂTEAUBRIANT – LOUISFERT (159 km)

Sterk etappeseier av Herman Dahl på en dag der Henrik Evensen tilbrakte mesteparten av dagen i brudd

Første etappe i årets Tour de Bretagne startet med en hektisk kamp om å komme i bruddet på veiene ut fra Châteaubriant. Etter mye kriging etablerte det seg et brudd bestående av Edoardo Affini, Owen James og vår egen Henrik Evensen. De opparbeidet seg like over to minutters ledelse. Etappen ble kjørt relativt kontrollert, og været ba ikke på de største utfordringene; gradestokken viste ca. 20 grader, med lite vind. Underveis i etappen kjørte Henrik sterkt og vant både fjellspurten og samtlige av de innlagte spurtene. Da det gjenstod 10 km ble bruddet hentet inn, og Rasmus prøvde seg på et angrep. Det ble kjørt inn ganske raskt, og feltet samlet seg for en massespurt. I spurten mobiliserte våre gutter for å spurte for Herman Dahl, og Herman takket for tilliten og klinket til med å spurtslå alle mann. De to resterende pallplassene gikk til Steele Von Hoff fra Bennelong-SwissWellness og Corentin Navarro fra Team Wiggins. Se video av spurten lenger ned i saken.

Dermed ble det en drømmestart for våre gutter i årets Tour de Bretagne. Herman Dahl tok etappeseieren og sammenlagtledelsen, i tillegg til sin første seier i Joker trøya, mens Henrik Evensen kan forberede seg på å kjøre i klatretrøyen på morgendagens etappe.

Adrian Gjølberg var selvfølgelig godt fornøyd med lagets prestasjon:

«Hvor skal jeg begynne? Dette ble en perfekt dag for oss, og gutta kjørte sinnsykt bra! Vi sendte Henrik i brudd, noe vi hadde planlagt vi skulle gjøre dersom det ikke kostet for mye krefter. Når så de blir kjørt inn tar vi kommando med ca 12 km igjen, og alt går som det skal. Herman er vår soleklare spurtkandidat her nede, og idag viser han hvorfor. Nå sitter vi med et fantastisk utganspunkt med alle trøyene og 1 og 2 sammenlagt. Idag er det gøy å være sportsdirektør!»

Se oppsummering av etappen her:

Résumé étape 1 : Châteaubriant – Louisfert

#TBC18 – En vidéo, les plus belles images de la première étape de la 52e édition du Tour de Bretagne.

Publisert av Tour de Bretagne 25. april 2018

Dette hadde Herman Dahl selv å si etter seier på den første etappen:

#TBC18 – Etape 1 – Interview Herman DAHL (Joker Icopal)

#TBC18 – Après quelques mots en langue française, Herman Dahl (Joker Icopal Pro cycling), vainqueur du jour à #Louisfert, est passé à l'anglais pour dire sa joie de l'avoir emporté en Bretagne !

Publisert av Tour de Bretagne 25. april 2018

ETAPPE 2 – LOUISFERT / PLOUGOUMELEN (180 km)

Våre gutter styrte feltet store deler av dagen, men maktet ikke helt å hevde seg i toppen når spurten gikk.

Etter en forrykende start med etappeseier, sammenlagtledelse, klatre-og poengtrøyen var det duket for de to lengste etappene i årets Tour de Bretagne. Fra gårsdagens målby gikk løypen videre vestover mot Plougoumelen, og før start sa våre gutter Kristoffer Skjerping og Ole Forfang dette:

Våre gutter tok ansvar i teten av feltet gjennom hele dagen, og sørget for at bruddkameratene Allrust (Team Coop) og Bacon (CC Nogent-sur-Oise) aldri fikk mer enn en tre minutters ledelse. Henrik Evensen plukket også med seg noen viktige poeng i kampen om klatretrøya ved passering 1.kategorien St Nolff. Hovedfeltet kjørte sterkt, og så ut som å ha god kontroll på utbryterduoen. Men når Pierre Gouault (Roubaix-Lille Métropole) og Guillaume Thévenot (CC Nogent-sur-Oise), som hadde ligget i et mellombrudd en god stund, kjørte seg opp til de to i tet, økte de avstanden betraktelig. Kvartetten økte til like over 4 minutters ledelse, og jobbet godt sammen. Ettersom de fire i tet kom stadig nærmere mål ble det en real kamp mot sekundene; de ble likevel hentet av det jagende feltet med bare noen få hundre meter igjen. For andre dag på rad var det et samlet felt som spurtet om pallplassene. I spurten var det italieneren Matteo Malucelli fra Androni-Sidermec-Bottecchia som kom sterkest ut, etterfulgt av Max Kanter fra Sunweb Development Team og Jakub Mareczko fra Wilier Triestina-Selle Italia .

Det betyr at Herman Dahl mistet ledertrøyen til den italienske vinneren, men vi er fortsatt med helt der oppe og kjemper med fem etapper igjen av årets Tour de Bretagne.

Se oppsummering av etappen her:

Etape 2 : le résumé vidéo

#TBC18 – Pour démarrer cette 3e journée et se remettre dans la course, le résumé complet de la 2e étape par France 3 Bretagne ?

Publisert av Tour de Bretagne 26. april 2018

ETAPPE 3 – BADEN / CLOHARS-CARNOËT (181 km)

Herman Dahl med nok et toppresultat på rittets lengste etappe

På grunn av kraftig vind og regn ble det en kaotisk start på den tredje, og lengste, etappen i Tour de Bretagne. Det gikk av gårde et brudd som talte fire mann, og de opparbeidet seg to minutters ledelse. Kvartetten ble likevel tatt igjen etter 90 km kjøring. Videre gikk det flere bruddforsøk, men det var ingen som klarte å få noen nevneverdig luke før en gruppe på hele ni mann slet seg løs.

I den gruppen satt onsdagens etappevinner, vår egen Herman Dahl. I bruddet satt åtte forskjellige lag representert, og der satt også andre sterke spurtere som Cees Bol. Herman Dahl satt derfor ikke stille lenge, og sammen med James Fouche (Team Wiggins) ristet de av seg de andre syv fra det opprinnelige bruddet. Like etter fikk duoen besøk av fire nye ryttere fra hovedfeltet, og de seks fikk en luke på like over minuttet idet de entret de lokale avslutningsrundene. Selv med flere forsøk på å hente de seks i front klarte bruddet å holde unna til mål.

Herman viste på onsdagens etappe at han er å regne med i spurtavslutninger, og beviste også idag hvor høyt nivået hans når han spurter inn til en andreplass. Tony Hurel (Sojason Espoir ACNC) tok seieren. Den siste pallplassen gikk til Edoardo Affini fra SEG Racing Academy.

Det betyr at Herman tar tilbake sammenlagtledelsen etter å ha mistet trøyen til Matteo Malucelli på gårsdagens etappe.

Herman Dahl spurtet inn til en andreplass bak franske Tony Hurel på den tredje etappen av Tour de Bretagne

Hør hva Rasmus Fossum Tiller og Kristoffer Skjerping hadde å si etter en hard dag på sykkelsetet:

Se oppsummering av etappen her:

Le résumé de la 3e étape !

#TBC18 – Etape mouvementée et animée hier entre #Baden et Clohars-Carnoët… d'où le Tour de Bretagne repart ce midi pour rejoindre Grand-Champ. Avant la mise en route du peloton, flash-back via le résumé France 3 Bretagne sur les faits marquants de la journée passée.

Publisert av Tour de Bretagne 28. april 2018

 ETAPPE 4 – CLOHARS-CARNOËT / GRAND-CHAMP (162 km)

Rasmus Fossum Tiller sikret andreplassen etter å ha kjørt aktiv hele dagen

Etter offensiv kjøring på gårsdagens etappe startet vi dagens etappe med ledertrøyen trygt tilbake på Hermans skuldre. Dagens skulle by på tre kategoriserte stigninger og tre innlagte spurter. Det var en rask start, og det tok lang tid før noen fikk lov å etablere et brudd. Når så et brudd fikk gå talte det hele 22 mann, med vår Henrik Evensen inkludert. Bruddet fikk imidlertid ikke lov å kjøre i front lenge, og ble hentet en liten time senere.

Etter ca syv mils kjøring var det et stort fall i hovedfeltet, der flere ble oppholdt av dette. Flere av våre ryttere var involvert, og det var på et tidspunkt veldig uoversiktelig over hvem som kom seg med hvor. Det roet seg likevel ned igjen i hovedfeltet, og de som hadde blitt oppholdt fikk komme seg opp igjen.

Inne på de lokale rundene gikk det flere angrep, og Rasmus Fossum Tiller var en av dem som prøvde seg flere ganger uten å få den store luken. Det gjorde imidlertid Julien Antomarchi (Roubaix-Lille Métropole); han gikk solo og fikk over halvminuttet med bare 8 km igjen. Bak han prøvde Rasmus på et nytt angrep, og klarte denne gangen å få en luke på hovedfeltet.

Franskmannen Antomarchi holdt helt inn og kunne juble for seieren på etappen, og like bak han spurtet Rasmus inn til en sterk andreplass! Den siste pallplassen gikk til Stan Dewulf fra Lotto Soudal U23. Like bak der igjen spurtet Kristoffer Skjerping inn til en finfin syvendeplass.

Nok en etappe der vi viser hva vi er gode for i hektiske avslutninger. Herman Dahl er fortsatt lederen av rittet med tre spennende etapper igjen.

Se oppsummering av etappen her:

Les plus belles images de la 4e étape…

? #TBC18 – Les ? séquences de la 4e étape. Retour dans le Morbihan depuis le Finistère… un départ superbe au #Pouldu face à la baie des Grands Sables jusqu'à Grand-Champ pour une arrivée sous le soleil !

Publisert av Tour de Bretagne 28. april 2018

ETAPPE 5 – COLPO / PLANCOËT (155 km)

Skjerping støtet seg selv opp til bruddet og spurtet inn til en sterk tredjeplass

Som fint skildret av Ole Forfang i denne Procycling.no artikkelen er det lite tvil om at årets Tour de Bretagne har vært et fartsfyllt og krevende ritt. Etappeprofilen på den tredje siste etappen inn til Plancoët fortalte at det heller ikke idag skulle bli noen enkel søndagstur; fire kategoriserte stigninger, der tre av dem var 1.kategori. Vi startet rittet med Herman fortsatt som rittleder, og laget var klare for å kjempe for at det også skulle være status etter dagens etappe.

Et brudd bestående av 22 mann fikk gå avgårde tidlig på etappen. I dette bruddet satt både Rasmus Fossum Tiller og Henrik Evensen fra oss. Også Vital Concept og SEG Racing hadde to ryttere hver i det store bruddet. Det så ut som om dette bruddet skulle få en større luke, men Team Wiggins satte seg i front å spiste opp minuttet på bare noen få kilometer. Det ble en krevende kamp for å komme med i bruddet, og etter ca syv mil etablerte det seg et brudd på seks mann som raskt fikk over fire minutter. Ingen av våre satt i dette bruddet. Ledelsen økte gradvis, så våre gutter bestemte seg for å sette seg frem for å prøve å kontrollere avstanden.

Feltet hadde god kontroll på bruddet, og like før det ble kjørt inn angrep Kristoffer Skjerping fra hovedfeltet. Han fikk med seg Jarno Mobach fra Development Team Sunweb, og sammen kjørte de seg opp til de resterende utbryterne. Feltet klarte aldri å hente de, og de åtte skulle gjøre opp om seieren. Cees Bool fra SEG Racing så sin sjanse å støtet fra resten av utbryterne, og kjørte solo inn til mål. Bak han spurtet Kristoffer Skjerping inn til en sterk tredjeplass. Fabien Schmidt tok andreplassen.

Bruddkameraten til Skjerping, Jarno Mobach (Development Team Sunweb), startet dagen bare 20 sekunder bak Herman Dahl, og overtok dermed sammenlagtledelsen. Herman er likevel på skuddhold, bare 9 sekunder bak foran de to siste etappene.

Kristoffer Skjerping spurtet inn til en sterk tredjeplass på den femte etappen av Tour de Bretagne

Se oppsummering av etappen her:

Les plus belles images de la 5e étape !

#TBC18 – Les meilleures séquence en #vidéo de Colpo à #Plancoët !

Publisert av Tour de Bretagne 29. april 2018

 ETAPPE 6 – PLANCOËT / DOL-DE-BRETAGNE (151 km)

Nok en dag med offensiv kjøring av våre gutter. 

Foran den nest siste etappen inn til Dol-de-Bretagne var guttene klare til å kjempe for å ta tilbake sammenlagtledelsen. Etter gårsdagens etappe overtok Jarno Mobach sammenlagtledelsen, men Herman Dahl lå fortsatt på skuddhold, bare 9 sekunder bak. Vi har virkelig vært med å farge årets ritt med offensiv kjøring og bruddforsøk, og idag var intet unntak; Markus Hoelgaard kom seg med i et brudd tidlig på etappen. Bruddet talte ti mann, med like mange lag representert. Samarbeidet i bruddet virket til å fungere bra, og de opparbeidet seg fort en luke på like over to minutter. Bak i feltet var det våre gutter som tok kontrollen, og stabiliserte ledelsen på ca halvannet minutt. I bruddet var det Markus Hoelgaard og Julius Van Den Berg (SEG Racing) som lå best an i sammendraget med henholdsvis 1 minutt og 52 sekunder opp til leder Mobach.

Avstanden til bruddet holdt seg på rundt halvminuttet en god stund. Når det gjenstod ca fem mil støtet Willy Artus og Julies Van Den Berg fra de andre i bruddet, samtidig som Herman Dahl støtet seg selv opp til bruddet. Herman og Markus kjørte det de kunne for å øke ledelsen til feltet, og med det øke mulighetene for å kjøre Herman inn i ledertrøyen igjen. De tok igjen de to i front, og frontgruppen talte dermed femten mann med tre mil igjen.

Bak i feltet kjempet Team Sunweb Development og Lotto Soudal en iherdig kamp for å tette luken, mens i fronten kjørtes det så hardt at bruddet splittet opp i flere smågrupper. Både Markus og Herman kom seg med i fremste gruppe, og sammen med fem andre kjørte de det de hadde for å opprettholde ledelsen. Det ble fra flere hold meldt at hovedfeltet hadde stor hjelp i TV-motorsykkelen i jakten på bruddet, noe som isåfall er utrolig synd for oss når vi satt i den posisjonen som vi gjorde. Markus ga det siste han hadde etter en lang dag i brudd, og overlot Herman med resten av bruddet. Det virket lenge som om feltet hadde god kontroll på bruddet, men med under milen igjen begynte bruddkameratene å støte på hverandre. En trio bestående av Schmidt, Le Bon og Van Den Berg kom seg avgårde, og opparbeidet seg en luke som det reduserte feltet aldri klarte å hente. I spurten var det Julius Van Den Berg (SEG Racing)  som trakk det lengste strået og kunne juble for seier. Andre-og tredjeplassen gikk til henholdsvis Schmidt og Le Bon.

Herman kom inn sammen med andre gruppe, og klokket til slutt inn på en femtende plass, fem sekunder bak vinneren. Jarno Mobach er fortsatt rittets leder når èn etappe gjenstår. Dahl ligger fortsatt på andreplass, ni sekunder bak lederen.

Se oppsummering av etappen her:

Les plus belles images de la 6e étape…

? #TBC18 – Final animé sur le circuit de Dol-de-Bretagne avec une nouvelle victoire d'étape pour l'équipe SEG Racing Academy ! Revivez les meilleurs moments de la journée depuis le départ de #Plancoët ce midi ??‍♀️?‍♂️

Publisert av Tour de Bretagne 30. april 2018

ETAPPE 7 – SAINT-PÔTAN / DINAN (145 km)

Siste etappe i årets Tour de Bretagne ble preget av høy fart og utallige angrepsforsøk

Rittets siste og korteste etappe rullet ut av byen Saint Pôtan like etter klokken 13:00 tirsdag ettermiddag. Rytterne satte retning vestover, før de dreide østover igjen mot målbyen Dinan. Seks dager med et vanvittig hardkjør preget selvfølgelig våre gutter, men motivasjonen for å gjøre et siste forsøk for å få Herman inn i ledertrøyen var absolutt til stede.

Det skulle ta lang tid før et brudd skulle sette seg på denne siste etappen. Det var mange som prøvde å komme seg med i et tidlig brudd, deriblant Ole Forfang. Etter to timers kjøring etablerte det seg en ledergruppe bestående av åtte mann, der ingen av våre satt. Bruddet fikk tre minutters ledelse i løpet av bare noen få kilometer. Da det gjenstod 60 km begynte flere fra hovedfeltet å røre på seg, og det ble en hektisk tid der lagene måtte være årvåkne for at ingen som kunne utgjøre en trussel sammenlagt fikk gå avgårde. På dette punktet ble tempoet satt betraktelig opp i hovedfeltet, og TV-bildene viste at feltet lå strekt ut på ei lang linje. Henrik Evensen var uheldig å punkterte på verst tenkelig tidspunkt da farten var høy, og feltet akkurat entret de lokale rundene.

St-Michel-Auber 93 og Joker Icopal tok ansvar i fronten av feltet, og kjørte sterkt slik at ledelsen til utbryterne sank raskt. Inne på de lokale rundene var det flere som prøvde seg på kontraangrep. Dette resulterte i at feltet ble strekt ut, og splittet i flere små grupper, som aldri klarte å samles skikkelig. I front hadde en seksmannsgruppe bestående av flere ryttere plassert høyt i sammendraget, blant andre Cees Bol (SEG Racing Academy,) Stan Dewulf (U23 Lotto Soudal) og Fabian Schmidt (Côtes d’Armor-Marie) revet seg løsDa det gjenstod fire kilometer gikk Robert Stannard (Mitchelton-BikeExchange) på et soloangrep som holdt helt inn til mål. Bak han spurtet  og Julien Antomarchi (Roubaix-Lille Métropole) og Fabien Schmidt (CôtesD’ArmorCyclisme) inn til en andre-og tredjeplass. Fabien Schmidt, som startet dagen bare ti sekunder bak rittleder Jarno Mobach, tok dermed også sammenlagtseieren i Tour de Bretagne 2018. Herman Dahl endte til slutt på en sjetteplass, ett minutt og seks sekunder bak vinner Schmidt.

Avslutningene på to siste etappene, mandag og tirsdag, kan du se i opptak HER

Følgende mannskap stilte til start for Joker Icopal:

Rasmus Fossum Tiller, Markus Hoelgaard, Ole Forfang, Herman Dahl, Henrik Evesnen og Kristoffer Skjerping 

Wattfiler

Vi har vært blant de første til å få tak i den nye Shimano Dura Ace FC-R9100-P wattmåleren, som vi har kjørt med gjennom nesten hele vinteren. Her kan du se tall fra våre to trøyevinnere på første dag av Tour de Bretagne.

Herman Dahl etappe 1 på Trainingpeaks

Vi ser at Herman kjører 160km på 3:41, som gir en snittfart på 43,2km/t. For Herman krever det 3304kJ, og 250w i snitt. Ikke spesielt høye tall, da mesteparten av dagen var lett for Herman. I spurten kjører Herman siste minutt på 832w, med en maks er på 1533w. Det er en sterk prestasjon når en tar hensyn til at siste 10 minutter var på 391w og siste 5 minutter på 446w.

Henrik Evensen etappe 1 på Trainingpeaks

Henrik hadde en tøffere dag da han havna i dagens 3 mannsbrudd. Henrik bruker 4576kJ, og en snittwatt på solide 345w i 3:41. For å komme i bruddet kjørte han 10 minutter på 446w tidlig i løpet. Underveis vant Henrik bakkespurten etter 30km, og alle de 3 bonusspurten etter 34, 102 og 140km. Under spurten om siste bonusspurt kjører han 17 sekunder på 1254w og peak power på 1735w. Ikke så lett å slå Henrik i går… Henrik sitter da igjen med både bakketrøya og kombinasjonstrøya, samtidig som han er 2 i sammendraget.

BILDEGALLERI


Alle bilder: Tour de Bretagne Cycliste Offisielle