Fire spennende rittdager i Belgia

Etter vellykede dager i Nord-Norge og Arctic Race of Norway var det nduket for en spennende rittuke i Belgia hvor vi skulle kjøre fire éndagsløp. På menyen denne uken i Belgia sto:

  • 21.08: GP Stad Zottegem
  • 25.08: Omloop Mandel-Leie-Schelde Meulebeke
  • 26.08: Ronde van Midden-Nederland UCI
  • 29.08: Druivenkoers Overijse UCI

Vi stiller med følgende lag:
?? Ole Forfang
?? Henrik Evensen
?? Fridtjof Røinås
?? Herman Dahl
?? Aksel Fischer Aasheim
?? Ludvik Aspelund Holstad
?? Andreas Vangstad (de tre første rittene)
?? Carl Fredrik Hagen (erstatter Vangstad for Druivenkoers Overijse)

DS: Stian Remme

FØLG RITTENE PÅ DIRECT VELO  ELLER PÅ VÅR TWITTER

 

GP Stad Zottegem

GP Stad Zottegem endte uten noe toppresultat for oss. Vi hadde Ludvig Aspelund Holstad i et tidlig brudd sammen med James Fouche fra Team Wiggins. Det ble satt et høyt tempo gjennom hele dagen, og det utviklet seg til å bli et uoversiktlig og ganske så hektisk løp. Ti slutt var det Jerome Baugnies fra Want-Groupe Gobert som kunne juble for seieren. Ingen av våre var med å kjempet i toppen. De resterende pallplassene gikk til Aimé De Gendt og Lasse Norman Hansen.

Omloop Mandel-Leie-Schelde Meulebeke

Lørdagens 188 km Omloop Schelde Meulbeke rullet avgårde fra Meulbeke like etter klokken 13:00. Rytterne skulle kjøre tre stor runde på 30 kilometer, følgt av 8 runder på 12 kilometer. Det ble satt et veldig høyt tempo fra start og det gikk flere brudd på de første rundene. Vår Andreas Vangstad var på et tidspunkt alene i brudd, men ble kjørt inn en stund etterpå. Ved andre passering på de store rundene var feltet samlet. Etter dette gikk det en gruppe på fire ryttere som fikk ca 2 minutter på det meste. Her satt ingen av våre. Feltet hentet bruddet da det gjenstod en runde a´12 km og det gikk mot en massespurt. Her var det Wouter Wippert fra Team Roompot som var sterkest, men like bak han fulgte Herman Dahl som dermed spurtet inn til en sterk andreplass.

Foto: Veranda’s Willems – Crelan Pro Cycling Team

Pallen: Wouter Wippert, Herman Dahl og Justin Jules

 

Ronde Van Midden Nederland

Det tredje rittet på seks dager var Ronde Van Midden-Nederland; et spennende og tøft ritt på nesten 200 kilometer i Nederland. Vi hadde syv offensive gutter klare til start i Utrecht. Det ble, som også på de tidligere rittene denne uken, satt et høyt tempo fra start. Ole Forfang kom seg med i et tremanns-brudd etter ca 40 kilometer. Litt senere ut på etappen ble det hektisk i feltet; sidevind og flere velt gjorde at feltet splittet opp i flere små grupper. Dette gjorde at Ole sin gruppe fikk en noe større ledelse, på ca tre minutter. Feltet ble delt opp i flere mindre grupper, og vi hadde Fritjof Røinås og Henrik Evensen i tetgruppen etter at gruppen til Ole hadde blitt tatt igjen. Herman Dahl var uheldig å krasjet da det gjenstod ca 70 kilometer, og måtte bruke en del krefter på å kjempe seg opp igjen. Fritdjof punkterte også på en ugunstig tidspunkt, og kom seg aldri helt opp i teten igjen. Mot slutten var det ingen av våre som klarte å sette stort preg på finalen, og det ble til slutt Casper Folsach fra ColoQuick som kunne juble for seieren. Bak han kom Maarten Van Trijp og Rasmus Bogh Wallin.

 

 

 

Druivenkoers Overijse

For siste rittdag i Belgia hadde Carl Fredrik Hagen komt ned for å erstatte Andreas Vangstad. Dermed var det Forfang, Evensen, Røinås, Dahl Aasheim, Holstad og Hagen som stilte til start i Overisje ca klokken 12:30 onsdag. Rittet startet i et forrykende tempo, med 25 ryttere som gikk i angrep, med et hovedfelt bak splittet i flere små grupper. Blant de 25 rytterne i tet satt Ludvig Holstad. Bak dem kom en jagende gruppe, der blant andre Carl Fredrik Hagen satt. De kom opp til gruppen, og dannet en ny ledergruppe som talte til sammen 8 mann. Her satte rittet seg litt, og de åtte i tet fikk en ledelse på like under to minutter. Inne på de lokale rundene begynte det et voldsomt regn, og tempoet ble skrudd betraktelig opp. Det ble mye støting på de siste to rundene, og til slutt var det Xandro Meurisse fra Want-Groupe Gobert som kunne juble for seieren. Bak han fulgte Riesebeek (Roompot) og Janssens (Cibel) Ingen av våre var desverre med å kjempet i toppen på avslutningen av rittet.