Sammenlagt seier i Normandie !

Tour de Normandie har vært et ritt hvor laget har lange tradisjoner med gode prestasjoner. Vi har derimot aldri klart å vinne dette prestisjefulle rittet sammenlagt, noe som har vært et stort mål i flere år. På bakgrunn av en solid start på årets sesong og ikke minst Bjørn Tore Hoem sin 3 plass i sammendraget fra i fjor viste vi at det i år var gode muligheter for å kunne kjempe helt i toppen.  Vi stilte i år med følgende lag; Henrik Evensen, Fridtjof Røinås, Ole Forfang, Øivind Lukkedal, Andreas Vangstad og Bjørn Tore Hoem så forutsetningene skulle være gode for dette sterke og rutinert mannskapet. Rittet blir av mange karakterisert som et av de hardeste rittene på kalenderen ettersom mye vind og dårlig vær ofte en beskrivelse av Normandie området på denne årstiden.

I år skulle derimot værgudene vise seg fra sin beste side og vi skulle få oppleve en utgave som kommer til å gå inn i historien som lagets aller beste prestasjon. Løpet starter som alltid litt nervøst hvor de første etapper ender i massespurt. Vi var absolutt med i finalene, men er ikke helt gode nok til å følge de aller beste spurterne. Planen var å komme gjennom de første dager uten de største problemer forså og være på skuddhold til å angripe når rittet går inn en litt mer hard fase midtveis. Ut av erfaring vet vi at det er på disse etapper avgjørelsen faller. Uten vår beste spurter Herman Dahl ute pga. sykdom gikk vi for å angripe og kjøre offensivt med alt det vi har. På den 4.etappen til Argentan skulle det vise seg at etter en hard dag med mye angrep på den gule trøyen at dagens brudd skulle holde hele veien hjem. 3 mann dannet denne trioen hvor vi hadde Ole Forfang representert. Han kjørte smart og med et perfekt timet angrep på 3 km av mål kunne han i ensom majestet krysse målstreken som vinner. Han overtok også ledelsen i sammendraget. Dette var Ole Forfang sin første UCI seier på dette nivå og en kan ikke gjøre det på en bedre måte.

Etter gledesrusen hadde lagt seg viste vi nå at 3 tøffe etapper ventet oss. Med en 18 sekunders ledelse ned til nr. 2 i sammendraget satt vi nå i en god situasjon som vi med årets lag absolutt mente vi kunne klare å forsvare. Samtidig vet vi at det snur seg fort i Normandie og at få lag klarer å forsvare ledelsen over mange etapper. Det var nå bare å få på seg arbeidshanskene og komme seg på jobb i front av feltet. Vi ble testet ved et par anledninger, men beholdt roen og forsvarte oss på en ypperlig måte. Samtlige 6 ryttere utførte hver og en oppgave perfekt som gjorde Ole Forfang kunne på best mulig måte forsvarte sin ledelse i sammendraget og den hvite ungdomstrøyen. I tillegg vinner vi lagkonkurransen som gjenspeiler den utrolig gode jobben guttene utfører. Dette var en absolutt lagseier med stor L. Hele teamet unner Ole Forfang denne seieren og gleder seg på lagets vegne over denne fantastiske lag prestasjon. Vi takker samarbeidspartnere og sponsorer som har støttet oss for å oppnå en slik seier.