Ronde de l’Oise – Etappe 3

Forsvaret av ledertrøyen fortsetter.

Henrik Evensen kjempet seg gjennom det som på papiret så ut som å være den hardeste etappen igår. Han, og laget, kom ut av dagen med både ledertrøyen og poengtrøyen under kontroll. Nå ventet to kortere etapper, dog ikke nødvendigvis lettere. Kristoffer Skjerping sa dette før start i Morienval:

Det ble satt tempo fra start, og flere ville komme seg med i et brudd. Ikke før det var kjørt drøye fire mil kom det avgårde seks ryttere. Disse seks var Dassonville (CC Nogent,) Cerny (Elkov,) Krul (Metec,) Carlini (D´Amico) og Wright og Borstock (Grande Bretagne) Disse seks fikk på det meste like under tre minutter. Alle våre gutter satt godt plassert i feltet.

Gjennom dagen skulle hele seks kategoriserte stigninger forseres, i tillegg til fire innlagte spurter. Det skulle kjøres 174 km, og rytterne fikk bryne seg på en varme opp mot 30 grader. Samtlige i bruddet var 24 sekunder bak Henrik Evensen på start av etappen, og var nok interessert i å spurte om bonussekundene.


Disse gutta var klare for å gi alt for å forsvare Henrik Evensens ledertrøye på den tredje etappen

Bruddet kjørte sterkt sammen, og holdt unna helt til mål. Alfred Wright tok seieren foran Josef Cerny og Sted Krul. Bak i feltet kom alle våre, der Herman spurtet inn til en femteplass.Henrik leder fortsatt løpet med 2 sekunder før den siste, spennende etappen. Han har også poengtrøyen.

 


Henrik Evensen er fortsatt i ledelsen når det kun gjenstår èn etappe.

FULL RESULTATLISTE HER

FØLG OSS UNDER RITTET:

INSTAGRAM

 FACEBOOK

TWITTER