Ronde de l’Oise – Etappe 2

Etter en strålende start for oss i Joker Icopal igår, der Henrik Evensen slo bruddkamerat Torkil Veyhe og tok etappeseier og ledertrøya, var det duket for den andre etappen. Etappen var på papiret den desidert hardeste, og oppgaven som ventet våre gutter var tydelig, men likevel ikke lett; forsvare trøya til Henrik. Henrik selv sa dette før start:

Etappeprofilen på den andre etappen viste flere harde stigninger gjennom dagen, og få partier med mye hvile. Det betydde at laget måtte kjøre på sitt aller sterkeste for å klare å forsvare trøyen, og Henrik selv måtte klamre seg med over hver bakketopp.

Carl Fredrik Hagen under den første etappen av Ronde de l´Oise

På starten av etappen gikk det avgårde et brudd på hele 20 mann. Disse ble etterhvert kjørt inn, og det fikk gå et nytt brudd som bare talte to mann. Ved langing ca 90 km ut i løpet hadde disse to en ledelse på like over to minutter, og våre gutter kontrollerte hovedfeltet.  Fridtjof Røinås punkterte både en og to ganger, men kom seg trygt opp til feltet begge gangene.

Feltet kjørte etterhvert inn bruddet, og mange ville være med å prege finalen. De siste tre milene ble relativt hektiske. Kristoffer Skjerping kom seg blant annet med seg i en gruppe bestående av elleve ryttere, men de ble hentet når det gjenstod 20 km.

I selve finalen samlet feltet seg og det gikk mot en massespurt. Der samlet våre gutter seg for å kjøre for Henrik Evensen. Til slutt ble det Damien Touzè fra St-Michel-Auber 93 som kunne juble for seieren. På de resterende pallplassene kom Charalampos Kastrantas (Java-Partizan) og Armindo Fonseca fra Fortuneo-Samsic.

Henrik Evensen spurtet inn til en fjerdeplass, og er fortsatt lederen av rittet når det gjenstår to etapper.

Henrik Evensen fortsatt i ledelsen