Ronde de l’Oise 2018

Ronde de l’Oise endte med to etappeseire og sammenlagtseier for Henrik Evensen og Joker Icopal

Etter strålende kjøring av våre gutter kunne vi hente hjem sammenlagtseieren til Henrik Evensen. Etter heroisk innsats i brudd og seier på den første etappen for Evensen, handlet de tre neste etappene om å forsvare ledelsen. Henrik klinket til med seier også på den siste etappen, og sikret dermed både sammenlagtseier og poengtrøye! Sterk lagkjøring på alle de fire etappene ga resultater, og vi er veldig fornøyde med å ta årets andre sammenlagtseier.

Adrian Gjølberg var strålende fornøyd etter målgang på den fjerde etappen:

«Dette var helt RÅTT. Vi viser at vi har stålkontroll. Vi har sittet å kontrollert hele rittet, og ble utsatt for mye press, spesielt på den siste etappen idag. Det går et kontrabrudd med flere sterke ryttere, men laget kjører fantastisk og viser hva vi er gode for. Dette er helt rått, og at attpåtil Henrik vinner etappen er bare fantastisk!»

 

Henrik Evensen kunne smile bredt etter å ha sikret sammenlagtseieren. Foto: Charly Vélo Photos ©

SLIK GIKK DET TIL:

ETAPPE 1:
4 mann kom seg avgårde etter kun få km, og der satt vår største mann, Henrik Evensen. Med seg fikk han  Benoît Jarrier (Fortuneo-Samsic), Arthur Troy (GSC Blagnac Vélo Sport 31) og Torkil Veyhe (Team Virtu Cycling). De 4 fikk maksimalt 2 minutter og 45sekunder, og feltet så ut til å ha god kontroll. Men inn på de lokale rundene ville ikke Henrik og Torkil gi seg, og kjørte meget sterkt og innbitt for å holde unna. På siste runde, med 14km igjen, hadde de fortsatt 1 minutt og 20 sekunder og var sterkt kjørende.

Bak forsøkte flere ryttere å støte i fra i det kuperte terrenget, og i siste bakke tok feltet mye på duoen i front.Mot slutten ble det svært nervepirrende, og ved kilometersmerket hadde de 10 sekunder på feltet. Duoen kjørte imponerende sterkt og holdt unna, og i spurten var Henrik raskest og stakk av med seieren!

ETAPPE 2:

Henrik Evensen i ledertrøyen før starten på den andre etappen

På starten av etappen gikk det avgårde et brudd på hele 20 mann. Disse ble etterhvert kjørt inn, og det fikk gå et nytt brudd som bare talte to mann. Ved langing ca 90 km ut i løpet hadde disse to en ledelse på like over to minutter, og våre gutter kontrollerte hovedfeltet.  Fridtjof Røinås punkterte både en og to ganger, men kom seg trygt opp til feltet begge gangene.

Feltet kjørte etterhvert inn bruddet, og mange ville være med å prege finalen. De siste tre milene ble relativt hektiske. Kristoffer Skjerping kom seg blant annet med seg i en gruppe bestående av elleve ryttere, men de ble hentet når det gjenstod 20 km.

I selve finalen samlet feltet seg og det gikk mot en massespurt. Der samlet våre gutter seg for å kjøre for Henrik Evensen. Til slutt ble det Damien Touzè fra St-Michel-Auber 93 som kunne juble for seieren. På de resterende pallplassene kom Charalampos Kastrantas (Java-Partizan) og Armindo Fonseca fra Fortuneo-Samsic. Henrik Evensen spurtet inn til en fjerdeplass, og opprettholdt ledelsen i rittet.

ETAPPE  3:
Det ble satt tempo fra start, og flere ville komme seg med i et brudd. Ikke før det var kjørt drøye fire mil kom det avgårde seks ryttere. Disse seks var Dassonville (CC Nogent,) Cerny (Elkov,) Krul (Metec,) Carlini (D´Amico) og Wright og Borstock (Grande Bretagne) Disse seks fikk på det meste like under tre minutter. Alle våre gutter satt godt plassert i feltet.

Hør hva Kristoffer Skjerping sa før start her:

Gjennom dagen skulle hele seks kategoriserte stigninger forseres, i tillegg til fire innlagte spurter. Det skulle kjøres 174 km, og rytterne fikk bryne seg på en varme opp mot 30 grader. Samtlige i bruddet var 24 sekunder bak Henrik Evensen på start av etappen, og var nok interessert i jobbe seg oppover på sammenlagtlisten. Bruddet kjørte sterkt sammen, og holdt unna helt til mål. Alfred Wright tok seieren foran Josef Cerny og Sted Krul. Bak i feltet kom alle våre, der Herman Dahl  spurtet inn til en femteplass. Henrik ledet fortsatt løpet med 2 sekunder før den siste, spennende etappen. Han hadde også poengtrøyen.

ETAPPE 4:

Før den siste etappen var det spente Joker-Icopal gutter som klargjorde seg for en siste innsats for å forsvare ledertrøyen til Henrik. Det var ingen lett oppgave som ventet; ledelsen viste bare to sekunder for Evensen. Den siste etappen var på bare 167 km, og våre gutter var klare for å gi alt for å sikre seieren. Før start sa Fridtjof Røinås dette:

Starten på etappen gikk i et forrykende tempo. Et brudd på elleve mann, inkluder Kristoffer Skjerping kom tidlig avgårde. De måtte kjempe lenge for å opparbeide seg en luke på ca minuttet. Joker Icopal tok styring i fronten av feltet etter ca tre mil kjørt. Kristoffer vant den første innlagte spurten i Sacy-Le-Grand. Bruddet holdt unna ikke lenge unna, og etter fire mil var alle samlet igjen. Da gikk det et nytt brudd på to mann som opparbeidet seg en ledelse på like under tre minutter. Videre gikk det et kontrabrudd med flere sterke ryttere, der flere la press på laget vårt og på trøyen til Henrik. Det var Joker Icopal og Grane Bretagne som tok føring de siste kilometerne inn til Beauvais. Det var kun om Cerny eller Veyhe vant, eller om Wright kom på podiumet at Evensen kunne miste ledertrøyen. Bruddet ble tatt igjen når det gjenstod fire kilometer. I spurten var det Henrik selv som klinket til å spurtet inn til en enormt imponerende seier! Dermed sikret han seg to etappeseire, sammenlagtseier og poengtrøyen. Meget imponerende kjøring av våre gutter på alle disse fire etappene, og vi sier oss strålende fornøyde.

Adrian Gjølberg var strålende fornøyd etter målgang på den fjerde etappen:

«Dette var helt RÅTT. Vi viser at vi har stålkontroll. Vi har sittet å kontrollert hele rittet, og ble utsatt for mye press, spesielt på den siste etappen idag. Det går et kontrabrudd med flere sterke ryttere, men laget kjører fantastisk og viser hva vi er gode for. Dette er helt rått, og at attpåtil Henrik vinner etappen er bare fantastisk!»

SE REAKSJONER FRA RITTET PÅ VÅRE SOSIALE MEDIER:

 INSTAGRAM

 FACEBOOK

TWITTER

 

FULL RESULTATLISTE HER

 

BILDEGALLERI:
Alle foto: Charly Vélo Photos ©