Rittrapport: Tro-Bro Lèon

Hoem, Evensen og Dahl med punkteringer, Ole i brudd, Rasmus nr. 5

Årets utgave av Tro-Bro Lèon ble et hardt utskillingsløp hvor vind, regn og grusveier satte sitt preg på løpet. Etter 100 km gikk Ole i brudd med 5 andre, og denne gruppa fikk etter hvert besøk av fjorårsvinner Damien Gaudin med flere, og gruppa var 10 mann. Dessverre var Ole uheldig på et av gruspartiene, og velter ut av gruppa. Da går Ole rett inn i hjelperytterrollen for Rasmus som sitter i det svært begrensede «hovedfeltet» like bak, og gjør flere manns jobb for å kjøre inn teten. Den jobben gjør han med glans, og Rasmus sitter klar for finalen.

«Hovedfeltet» ble mindre for hvert grusparti, og det blir etterhvert klart at seieren skulle gjøres opp mellom 13 ryttere.16 km før mål går Rasmus solo, og samarbeidet bak er varierende. På det meste er han oppe i 15 sekunder, men i regnværet sklir Rasmus i en sving og velter han også. Han klarer likevel å bli med hovedfeltet som kom jagende bak.

På siste runde støter Laporte (Cofidis), og Gaudin (Direct Energie) går etter, og holder til slutt hele veien inn. I spurten bak kaprer Rasmus 5 plassen.

Her er hva Rasmus hadde å si etter målgang:

«Mye vind og tøff løype, prøvde meg siste gruspartiet å gå solo, så fikk jeg en luke på 10-15 sekunder. Inn den lokale runden, på siste sving før oppløpet så tror jeg at jeg kommer litt fort eller bremsa på framhjulet eller et eller annet, så fikk jeg en liten sleng og så fikk jeg kontra, og så tryna jeg. Men jeg slo meg heldigvis ikke og sykkelen var like hel så jeg klarte å komme meg på sykkelen igjen og bite meg med gruppa de to neste rundene. Jeg prøvde å spurte om tredjeplassen men ble litt sperra var ganske kokt egentlig, men jeg ga alt og det var kult å være med å kjempe i toppen»

Vi kunne fått til det helt store i dag, men 5 plass i dette selskapet er vi meget fornøyd med. Vi tar med oss 3 gode ritt denne uka i Frankrike, og ser fram mot  klatreløpet Tour du Jura Cycliste på lørdag og søndag.

Resultater:

 • Resultater på Procyclingstats
  • 5 Tiller
  • 56 Hagen
  • DNF Dahl
  • DNF Evensen
  • DNF Forfang
  • DNF Hoem
  • DNF Skjerping

Bilder

Rasmus Tilller velter
Den norske mester Rasmus viste styrke og hadde en god luke da han veltet i regnværet
Hagen sykler
Carl Fredrik Hagen punkterte på feil tidspunkt, og klarte ikke å ta igjen teten etter en solid 9.plass i Tour du Finistere
Forfang sykler i tet
Etter å ha veltet ut av tetgruppa kjører Forfang inn bruddet for å hjelpe Rasmus

Lenker