Rittrapport: Sundvolden Grand Prix

2 mann på pallen i et meget hardt og spennende Sundvolden Grand Prix.

Vi meldte på forhånd at vi aldri hadde vunnet dette rittet, og hadde store planer foran dagen. Aller størst forhåpninger hadde vi til Carl Fredrik Hagen og Andreas Vangstad, to mann som hadde vært på pallen før.

Dagen starta med et stort brudd på 13 mann uten noen av oss, som vi var rimelig godt fornøyd med. Vi satt opp Fridtjof Røinås og Ole Forfang tidlig for å kontrollere avstanden, og fikk hjelp av Asker CK Elite. Over Røine første gang var avstanden ca 1.30. Allerede var feltet splittet etter solid kjøring opp bakken. Ned mot Sjåstad og opp Røine andre gang var det under minuttet til bruddet, og både brudd og felt mista ryttere. Dessverre punkterte Aksel nede i bakken og måtte jobbe for å komme tilbake, mens Carl Fredrik Hagen fikk bytta hjul raskt på toppen.

Løpet ble hardt men ganske kontrollert derfra og inn mot avslutningen opp Krokkleiva. Bjørn Tore Hoem gjorde en manns jobb, og bruddet hadde 10 sekunder i bunn av bakken. I bakken støta Carl Fredrik Hagen flere ganger, og en tetgruppe bestående av Carl Fredrik Hagen, Andreas Vangstad, Alexander Kamp og Jonas Vingegaard Rasmussen slet seg løs. Til slutt skulle det stå mellom Calle og Alexander Kamp, og Kamp klarte akkurat å snike seg foran.

«Skulle gjerne bytta det med en seier, men når det ikke ble seier så er det greit å bli nummer 2» sier Andreas Vangstad etter målgang. Carl Fredrik Hagen følger opp: «Jeg angrep 2 ganger innenfor siste kilometer, og hadde håpa å få luke og komme aleine til mål, men Kamp var sterk nok til å bite seg med over toppen. Så da hadde jeg en bra posisjon siste 500m på hjulet hans, og da var valget mellom å ligge i le og ta en yttersving, eller så kunne jeg gått på innsida og tatt vind. Og da valgte jeg å ligge i le, men jeg kommer ikke forbi ham siste 100, jeg er ikke sterk nok, så da blir det nr 2. Vi får prøve på nytt i morgen»

Vi gjør mye riktig og viser styrke, og må jo si oss fornøyd med 2. og 3.plass. Men selvfølgelig går vi for seier også i morgendagens Ringerike Grand Prix. Følg oss på twitter fra kl 11.30.

 

Resultater:

Bilder

avslutning Krokkleiva
Under 1 km før mål kjører Calle og Kamp og gjør opp om seieren

Lenker