Sammenlagtseier i Tour du Jura

Sterk sammenlagtseier for Carl Fredrik Hagen i Tour du Jura

Det franske rittet Tour du Jura Cycliste med kategeori UCI 2.2 går over to etapper fra lørdag 21.april til søndag 22.april. Etter glimrende kjøring forrige uke i både Tour de Finistére og Tro-Bro-Leon var det et offensivt Team Joker Icopal som stilte på start i Poligny lørdag formiddag. Vi stillte med Skjerping, Aasheim, Vangstad, Hagen og Hoem på startstreken. I løpet av de etappene skulle det forseres flere hundre høydemeter og totalt 300 km i et sterkt felt.

Etappe 1:

POLIGNY – SALINS-LES-BAINS

Det ble en hektisk start på den første etappe der mange lag ønsket å være med i kampen om bruddet. Etter lang tids hardkjør kom Bjørn Tore Hoem seg med i et 14-manns brudd. Disse ble etterhvert kjørt inn i fjellene og situasjonen endret seg til at vi satt med Calle og Vangstad i et svært redusert hovedfelt. Aasheim og Hoem kjørte seg etterhvert også opp til feltet. Dermed satt vi med 4 ryttere igjen når det gjenstod 3 stigninger.

I løpet av de siste to-tre milene dannet det seg en gruppe på 8 ryttere som jaktet de 3 lederne. Uheldigvis punkterte Vangstad med bare 10 kilometer igjen, og måtte dermed slippe bruddet. Han beit seg likevel med det som var igjen av hovedfeltet. Carl Fredrik Hagen viste muskler i bruddet og prøvde seg på et solobrudd med bare 1.5 km igjen. Han fikk med seg en Szymon Rekita fra Leopard Pro Cycling og sammen kjørte de det de hadde. Calle åpnet spurten, men måtte se seg slått på målstreken av polakken. Chris Harper fra Bennelong SwissWellness Cycling Team tok den siste pallplassen.

Dermed ble dagen avsluttet med en knallsterk pallplass for Carl Fredrik Hagen, etter sterk kjøring av laget hele dagen. Nå ble alle øyne rettet mot å sikre sammenlagtseieren den påfølgende dagen.

Sportsdirektør Stian Remme hadde dette å si etter den første etappen: 

Vi hadde lagt en plan som vi fulgte til punkt og prikke idag. Inn i siste bakke satt Vangstad og Calle med slik som vi hadde snakket om på forhånd. Derfor var det utrolig ergelig at Vangstad punkterte med ca. 10 km igjen til mål. Vi kunne nok spilt kortene våre ganske annerledes om vi hadde hatt to med i finalen. Jeg føler at vi har hatt en del stang ut de siste ukene med punktering i dag og velten til Rasmus forrige uke (i Tro-Bro-Leon).

Når det er sagt er det en veldig bra prestasjon av Calle idag. Det er stor konkurranse i dette feltet, og Calle viser at han er noe av det bedre Norge har å by på i disse typer ritt. Han gjorde alt riktig når han angrep der han gjorde, men måtte desverre se seg slått av en Leopard rytter helt på slutten. Dagen generelt satt vi godt med på det som var, og flere av våre var med på mange bruddforsøk. Nå er vi angrepssultne og klare for å gi det vi er gode for for å sikre sammenlagtseieren imorgen.

Se videoen av spurten her:

Etappe 2

POLIGNY – SALINS-LES-BAINS

Det var en offensiv Carl Fredrik Hagen som stilte til start på etappe 2:

I løpet av dagen skulle hele tre 1.kategori, èn 2.kategori og èn 3.kategori stigning forseres av rytterne. Ved start ble det meldt om opp mot 30 varmegrader og lite vind, noe som ville bety at det skulle bli en hard dag på sykkelsetet for feltet som talte drøyt 130 ryttere. Etappen utviklet seg slik at det gikk et brudd allerede før første stigning. Dette bruddet fikk en god luke på over 3 minutter på hovedfeltet. Like etter at bruddet ble tatt igjen gikk Calle på et angrep. Han fikk med seg en gruppe som ikke inkluderte den gule trøyen, og det betydde dermed at Calle var lederen av løpet. Ved 1 mil igjen hadde gruppen like over 20 sekunder på den gule trøyen. De holdt denne ledelsen helt inn og distanserte dermed rittleder Szymon Rekita.

Dermed endte Tour de Jura med en sterk sammenlagtseier for Carl Fredrik Hagen. Alt i alt sterk kjøring av laget over to harde etapper, og gøy for å Calle å vise seg frem i sitt rette habitat.

Sportsdirektør Stian Remme var selvfølgelig fornøyd etter målgang på etappe 2.

Dette var konge! Det var deilig å kunne innfri sånn som vi ønsket. Jeg unner Carl Fredrik denne. Jeg har fulgt han lenge og vet at han jobber hardt for å oppnå resultater, derfor var det ekstra gøy å se det var han som beviste hva han er god for. Selve løpet i dag var relativt kjedelig, men vi satt med 4 av 5 menn igjen når det gjenstod 5 km, så vi viser styrke. Vi hadde inspisert siste 10km nøye, og Calle visste akkurat hvor han måtte prøve å riste de andre av seg. Fantastisk følelse å vinne sammenlagt, og deilig å se at vi har litt stang inn etter de siste ukers uflaks. 

 


Våre gutter, Hagen, Aasheim, Hoem, Vangstad og Skjerping før start på etappe 1

 

FULL RESULTATLISTE HER