Rittrapport Handzame Classic

Tidvis godt lagarbeid i Handzame Classic, men vi klarte ikke å hevde oss i massespurten.

Det ble seier til Álvaro José Hodeg fra Quick-Step Floors foran Kristoffer Halvorsen og Pascal Ackermann i årets Handzame Classic. Våre gutter klarte ikke å blande seg inn i toppen.

Gutta var som planlagt ikke med i det 9 mann store bruddet som fikk gå etter omkring 30km. Bruddet fikk maksimalt 7 minutter, men avstanden sank raskt da det ble satt fart i hovedfeltet opp Kemmelberg. Våre gutter satt fint framme, og avstanden stabiliserte seg rundt 4 minutter. Med 55km igjen passerte rytterne mål for første av 4 ganger, og farta ble satt opp.

Laget jobbet hele dagen godt for å hjelpe vår sesongdebutant med å plassere seg langt framme, og når det dro seg til mot spurt satt Rasmus godt framme siste gang over Ruidenberg. Men derfra hadde vi ikke nok krefter til å hjelpe ham fram på de kaotiske siste 5km.

«Vi gjorde en god jobb hele dagen egentlig, og holdt Rasmus fremme på de viktige partiene, men jeg tror laget fikk det litt på slutten og Rasmus ble litt alene, så vi klarte ikke helt å hamle opp med de beste. Men jeg syns vi viste gode takter.» sa Ole Forfang etter målgang.

Etter fjorårets seier hadde vi selvfølgelig større forventninger, men vi tar med oss en god sesongdebut for vår norgesmester og tidvis godt lagarbeid som vil komme godt til nytte i neste ukes Tour de Normandie.

Resultater og lenker:

Ole Forfang summerer dagen slik:

 

sykkelritt følgebil
En noe mellomfornøyd sportsdirektør Adrian Gjølberg ser at vi sitter for langt bak når de store gutta drar opp farta.