Rittrapport: GP Horsens Posten

Herman Dahl fortsetter sin knallsesong og tok sin første proffseier søndag

Vi startet GP Horsens Posten med Dahl, Hoelgaard, Forfang, Evensen, Hagen og Røinås. Planen for dagen var å komme seg med i et tidlig brudd, da sjansene for at det skulle gå inn kunne være store. Som sagt, som gjort; Herman Dahl kom seg med i et brudd bestående av fem mann tidlig på etappen. Bruddet holdt helt inn, og i spurten var det Herman som var den sterkeste, og dermed kunne juble for sin første proffseier.

– Vi kjørte bra sammen vi fem som var i bruddet og plutselig fikk vi veldig mye tid. Da skjønte jeg at enten går vi inn eller så kommer det en gruppe. Da gjaldt det bare å holde bruddet gående, og alle var ganske ferdige etter 180 kilometer i brudd til slutt. Jeg følte meg ganske fæl jeg også, men jeg tok spurten. Det var litt stigning opp mot mål, rundt seks-syv prosent de siste 300 meterne. Det var ingen ideell spurt for meg, men det var ingen som kom forbi. –Det var en sinnssykt hard dag. Det ble jo verdt slitet til slutt, heldigvis. Det var gøy å ta den, sier sørlendingen til ProCycling etter målgang.

Herman har hatt en strålende sesong, med flere seiere, og hele ni topp-ti plasseringer i rittene som har blitt kjørt. Men seieren idag henger nok ekstra høyt. Dette ble nemlig Hermans andre UCI-seier denne sesongen, men den første seier i kategorien 1, noe som regnes som proffseier.

– Jeg har nok blitt litt sterkere enn hva jeg var tidligere, og så er jeg på et vanvittig godt lag. Du skal ikke glemme effekten av det. Vi stiller alltid til start for å vinne. Jeg er på ett av de beste kontinentallagene i verden, så det har litt å si det. Jeg har nok tatt noen steg, sier Dahl, som også skryter av sin nye trener, Espen Aareskjold.


Herman Dahl kunne juble for seier i GP Horsens Posten

Stian Remme hadde dette å si etter målgang:

«Vi visste fra i fjor at det kom til å bli et rimelig hardt ritt. Løypen er ganske hard og det er mye vind. Vi var ikke med i bruddet i går, og jeg følte at bruddet i dag ville gå langt. Ikke nødvendigvis hele veien, men i hvert fall slik at de ville være med og kjempe om seieren. Da var vi fast bestemt på å ha en mann i bruddet,» sier Stian Remme til procycling.no.

Remme har fulgt Herman over lang tid, og skryter av sørlendingens utvikling:

– Han har kommet i en alder hvor han får betalt for den seriøse jobben han har gjort de siste årene. Han har tatt steg for steg og har hatt en gjennombruddssesong i år, Han har jo vunnet ritt tidligere, men ikke på dette nivået. Vi vet at om han har hatt dagen, så har han hatt et veldig høyt nivå. Nå har han løftet seg opp på et høyere nivå og er freshere når spurtene går. Han er sinnsykt flink til å posisjonere seg, og mange av de rittene Joker kjører passer veldig bra. Han viser at han vinner fra bruddet og står distansen. Han er en spurter, men han har en allrounder i seg. Han fikser det meste.

FULL RESULTATLISTE HER

Nå venter noen dagers hvile før NM settes igang til uken. U23-rittet ble kjørt idag, søndag, der vi lenge var med å preget rittet med Tiller, Knotten og Aasheim. Til slutt kjørte Rasmus Fossum Tiller inn til den sure 4.plassen. Følg med på våre sosiale medier for oppdateringer gjennom resten av NM-uken.

FØLG OSS UNDER RITTET:

 INSTAGRAM

 FACEBOOK

TWITTER

SE BILDEGALLERI FRA DAGENS RITT HER: