Rittrapport: Fyen Rundt UCI

Sterk kjøring fra Joker Icopal på den første av to danske ritt denne helgen

En heldansk UCI-helg ble idag tråkket i gang med det tradisjonelle Fyen Rundt. I startfeltet stilte blant andre Trek-Segafredo og flere lag på pro-konti nivå som var klar for å sette sitt preg på løpet.

Første halvdel av løpet ble dominert av bruddforsøk og kampen om å etablere et brudd. Etterhvert ble det dannet et brudd som talte fire mann, hvor blant andre Michael Mørkøv, Ryan Mullen, Alexander Kamp og Mathias Norsgaard satt.

Feltet kontrollerte bruddet greit, og det ble særlig satt fart på feltet opp Golfbakken, med ca 100 kilometer til mål. Da det gjenstod 75 kilometer var feltet samlet igjen. Herfra og ut ble det flere angrepsforsøk, og farten var høy. Dette førte blant annet til at flere ryttere måtte slippe bak. To nordmenn, blant annet vår formsterke Henrik Evensen etablerte et brudd som ble jaget av de 30 som var igjen i «hovedfeltet.»


«Bruddkongen» Henrik Evensen viste nok en gang krefter og kom seg med i et brudd

På de avsluttende rundene i Odense økte Evensen og Krister Hagen ledelsen, og det så en stund ut til at Henrik nok en gang kunne klare å kjempe et brudd helt inn, og gjøre det det helt store ved å ta en UCI-seier. Desverre ble bruddet hentet da det gjenstod ca 4 kilometer. Dermed lå alt til rette for en massespurt. Der var det denv danske mesteren Mads Pederson fra Trek Segafredo som viste at han er i storform. Han spurtet inn til seier foran Michael Mørkøv og Rick Ottema. Herman Dahl spurtet inn til en kruttsterk femteplass i et tøft selskap. En sterk prestasjon!

Vi viser krefter ved å være med i brudd, og å gi Herman en god posisjon inn i finalen, og kan si oss fornøyde med dagen! Nå venter GP Horsens Posten imorgen, også et spennende ritt på dansk jord.

 

Den danske mester Mads Pedersen fra Trek Segafredo kunne juble for seieren