Rittrapport Arctic Race of Norway 2018

Hoelgaard sikret andreplassen i Arctic Race of Norway 2018

En meget spennende uke er over i Finnmark, hvor vi som lag får vist hva vi er gode for i et tøft selskap. Vi ender med Markus Hoelgaard på en meget imponerende andreplass sammenlagt, kun slått av Sergei Chernetski. Markus kjempet i teten på alle de fire etappene, og sikret dermed også ungdomstrøyen foran Colin Joyce og Steff Cras. Carl Fredrik Hagen ender på en åttendeplass sammenlagt. Vi avslutter også på andreplass i lagkonkurransen.

En fornøyd sportsdirektør Adrian Gjølberg sa dette etter målgang i Alta:

Fysøren for et lag! Jeg er sinnsykt imponert over guttene idag. Planen for dagen var å være våkne på eventuelle bonussekunder og lokale runder, og vi viser at vi er der når ting skjer. Avslutningen blir som den blir når det blir satt det tempoet som det gjøres. Det var vanvittig gøy at det var Markus sin tur denne gang, både fordi vi hadde snakket om det på forhånd, og fordi Markus ofte har vært den som ofret seg for andre. Så dette unnet hele laget ham. Og helt rått å se lagfølelsen i laget denne uken; Markus har vært soleklar kaptein, og vi fighter for hverandre og viser virkelig høy lagmoral. 

SLIK GIKK DET TIL:
Feltet som stillte til start i Vadsø torsdag var et felt med flere World-Tour lag, og profilerte navn. Vi ønsket å vise at vi hadde noe i dette selskapet å gjøre, og ville kjøre offensivt. De to første etappen bar preg av mye vind og et meget høyt tempo. Herman Dahl og Carl Fredrik Hagen markerte seg i bruddet på den første etappen, og når de ble hentet var det Markus Hoelgaard sin tur til å vise hva han var god for; han støtet fra hovedfeltet med få kilometer igjen, og spurtet inn til en imponerende fjerdeplass. Mathieu van Der Poel tok seieren. Les full rapport fra første etappe 1 HER.

SE AVSLUTNINGERN PÅ DEN FØRSTE ETAPPEN HER:

På den andre etappen ble det nok en dag med høyt tempo og sidevind som spilte sin rolle. Feltet sprakk opp i flere små grupper, og flere ryttere ble blåst av veien. Både Hoelgaard og Hagen kjempet seg med i den fremste gruppen, og Markus spurtet inn til en tredjeplass. Colin Joyce fra Rally Cycling tok seieren. Hagen kom også inn sammen med første gruppe, og vi satt med to ryttere topp seks i sammendraget. Les full rapport fra etappe 2 HER.

SE AVSLUTNINGERN PÅ DEN ANDRE ETAPPEN HER:

Den tredje etappen foregikk noe roligere enn de to første, men avslutningen ble likevel fartsfyllt og spennende; i den eksplosive finalen kjempet Hoelgaard seg inn til nok en topplassering, og sikret sin andreplass i sammendraget, nå syv sekunder bak før siste etappe. I tillegg overtok han ungdomstrøyen fra gårsdagens Colin Joyce. Carl Fredrik Hagen lå også fortsatt på skuddhold på sin syvende plass, drøye halvminuttet bak leder Chernetski. Les full rapport fra etappe 3 HER.

SE AVSLUTNINGERN PÅ DEN TREDJE ETAPPEN HER:

På den siste etappen inn til Alta var det et heltent og offensivt Joker-mannskap som stillte til start. Alt handlet om å bringe Markus i den beste posisjonen, og kjøre for topplassering. Hoelgaard selv meldte om gode bein og virket veldig klar for å kjøre alt han var god for på de drøyt 15 milene inn til Alta.  Det gikk avgårde 12 mann, inkludert Kristoffer Skjerping. Disse fikk drøyt fire minutter på det meste. Feltet kontrollerte hele dagen og økte farten betraktelig inne på de siste to milene. Ved 20 kilometer igjen var det like over minuttene for utbryterne. Våre gutter satt godt samlet fremme i tet. Avslutningen ble som de andre dagene, meget spennende og fartsfyllt. Når bruddet innså de kom til å bli hentet, prøvde Kristoffer Skjerping seg på et solostøt på siste runden, men ble hentet like før siste bakke. Våre gutter gjorde alt de kunne for å plassere Markus i en best mulig posisjon, og klarte det på en fin måte. Hoelgaard hang med fremste gruppen inn i den siste bakken, men maktet ikke å kjempe helt i toppen på de siste 500 meterne. Seiren gikk til Mathieu van Der Poel foran Sondre Holst Enger og Quentin Pacher. Markus sikret likevel andreplassen sammenlagt, elleve sekunder bak Chernetski. Dermed vinner han også ungdomstrøyen. Tredjeplassen gikk til Colin Joyce. Kristoffer Skjerping ble kåret til mest offensive rytter på etappen.

Markus Hoelgaard sa dette i et intervju til TV2 like etter målgang:

Jeg er veldig fornøyd med en andreplass. Vi hadde håpt å få til noe, men vi skjønte fort det gikk mot spurt, da løypen var noe lettere enn vi trodde. Dette gir selvfølgelig motivasjon til videre trening. Det er dette en kjører for på de lange, tøffe turene på trening hjemme. Forhåpentligvis kan dette også bidra til å ta steg opp ett nivå, det hadde vært veldig kult. Jeg må likevel få berømme guttene i dag, jeg tror aldri jeg har fått så god hjelp noen gang i min karriere. Så all ære til gutta på laget! Nå gleder jeg meg til å komme hjem til kone og barn, sa Markus som ble far for bare tolv dager siden.

SE AVSLUTNINGEN PÅ DEN FJERDE ETAPPEN HER

Dermed ender årets Arctic Race of Norway med en meget sterk andreplass i sammendraget for Markus Hoelgaard i tillegg til at han sikret ungdomstrøyen. Carl Fredrik Hagen kjører også meget imponerende, og ender på en 8.plass sammenlagt. Vi avslutter også på en andreplass i lagkonkurransen. En meget god uke for oss i Joker Icopal hvor vi kjører sterkt som lag. Neste løp for oss blir GP Stad Zottegem i Belgia allerede førstkommende tirsdag.

FULL RESULTATLISTE HER

Markus Hoelgaard sikret en sterk andreplass og ungdomstrøyen i årets utgave av Arctic Race 

  • Les intervju med Markus etter andre etappe HER (procycling.no)

Pallen sammenlagt: Colin Joyce, Markus Hoelgaard og Sergei Chernetski

SE BILDEGALLERI HER:

 

All photos: Mario Stiehl ©