Paris-Troyes 1.2 (Frankrike)

Med litt over 10 grader ved start under årets Paris-Troyes, fikk Joker Merida og Co. endelig oppleve å sykle i noe som faktisk minner om vårvær.

Rittet som går over  173 km var som vanlig preget av mye støting til å begynne med, men det tok litt tid før det første bruddet kom seg avgårde. -Vi var veldig på hugget fra start og var hele tiden med når det skjedde noe, sier sportsdirektør Svein-Erik Vold. -Vi fikk med Vegard Breen og Kristoffer Skjerping i et tidlig brudd, som så veldig bra ut, men det ble kjørt hardt i feltet og bruddet ble dessverre kjørt inn igjen.

Etter dette gikk det roligere en stund og kun én og én rytter prøvde seg. Først når det gjenstod rundt 8 mil begynte det å skje ting.

-Planen vår var å være aktive hele dagen, noe vi også var, men akkurat da dagens gjeldende brudd gikk, var vi en smule passive. Vi omgrupperte oss fort og jobbet hardt i front av hovedfeltet og en liten stund hadde vi bare en 7-8 sekunder opp. Når de 15-20 rytterne i bruddet fikk samlet og organisert seg, så skled de sakte, men sikkert vekk fra oss igjen, sier Vold.

-Guttene hadde absolutt krefter i dag og jeg er kjempefornøyd med nesten hele gjennomføringen. Eneste minuset var at vi misset det gjeldende bruddet. Vi hadde litt marginene mot oss, men fortsetter vi sånn som dette kommer uttellingen snart.

Fjorårsvinner Jean-Marc Bideau (Bretagne-Séché) gikk til topps også i år.