Pallplass for Hagen i Tour du Jura

Knallsterk kjøring av Carl Fredrik Hagen og Joker Icopal på etappe 1 av Tour de Jura Classice

Det franske rittet Tour de Jura Cycliste med kategeori UCI 2.2 går over to etapper fra lørdag 21.april til søndag 22.april. Etter glimrende kjøring forrige uke i både Tour de Finistére og Tro-Bro-Leon var det et offensivt Team Joker Icopal som stilte på start i Poligny lørdag formiddag. Vi stillte med Skjerping, Aasheim, Vangstad, Hagen og Hoem på startstreken. I løpet av den første etappen skulle to 1.kategorier, to 2.kategorier og én 3.kategori stigning forseres.

Det var en hektisk start der mange lag ønsket å være med i kampen om bruddet. Etter lang tids hardkjør kom Bjørn Tore Hoem seg med i et 14-manns brudd. Disse ble etterhvert kjørt inn i fjellene og situasjonen endret seg til at vi satt med Calle og Vangstad i et svært redusert hovedfelt. Aasheim og Hoem kjørte seg etterhvert også opp til feltet. Dermed satt vi med 4 ryttere igjen når det gjenstod 3 stigninger.

I løpet av de siste to-tre milene dannet det seg en gruppe på 8 ryttere som jaktet de 3 lederne. Uheldigvis punkterte Vangstad med bare 10 kilometer igjen, og måtte dermed slippe bruddet. Han beit seg likevel med det som var igjen av hovedfeltet. Carl Fredrik Hagen viste muskler i bruddet og prøvde seg på et solobrudd med bare 1.5 km igjen. Han fikk med seg en Szymon Rekita fra Leopard Pro Cycling og sammen kjørte de det de hadde. Calle åpnet spurten, men måtte se seg slått på målstreken av polakken. Chris Harper fra Bennelong SwissWellness Cycling Team tok den siste pallplassen.

Dermed ble dagen avsluttet med en knallsterk pallplass for Carl Fredrik Hagen, etter sterk kjøring av laget hele dagen. Nå rettes alle krefter og øyne mot sammenlagtseieren imorgen.

 

Sportsdirektør Stian Remme hadde dette å si like etter målgang:

Vi hadde lagt en plan som vi fulgte til punkt og prikke idag. Inn i siste bakke satt Vangstad og Calle med slik som vi hadde snakket om på forhånd. Derfor var det utrolig ergelig at Vangstad punkterte med ca. 10 km igjen til mål. Vi kunne nok spilt kortene våre ganske annerledes om vi hadde hatt to med i finalen. Jeg føler at vi har hatt en del stang ut de siste ukene med punktering i dag og velten til Rasmus forrige uke (i Tro-Bro-Leon).

Når det er sagt er det en veldig bra prestasjon av Calle idag. Det er stor konkurranse i dette feltet, og Calle viser at han er noe av det bedre Norge har å by på i disse typer ritt. Han gjorde alt riktig når han angrep der han gjorde, men måtte desverre se seg slått av en Leopard rytter helt på slutten. Dagen generelt satt vi godt med på det som var, og flere av våre var med på mange bruddforsøk. Nå er vi angrepssultne og klare for å gi det vi er gode for for å sikre sammenlagtseieren imorgen.


Fra lagpresentasjonen lørdag formiddag.

Siste 20 km kan du se i reprise HER (blir tilgjengelig senere ikveld)

HER kan du se siste 40 km av etappe 2, imorgen 22. april.