På tide å stramme skoa

Herman Dahl

Etter to treningssamlinger på Mallorca er sykkelsesongen endelig over oss. Joker Fuel of Norway startet i år sesongen på Rhodos hvor vi dro med oss flere gode plasseringer. Etappseier til Herman og 5 sammenlagt til Bjørn Tore var noen av flere høydepunkter. Det skal sies at Rhodos var en noe mykere start en hva vi har vært vant til, men likefult høyt nok nivå. Vi sykler alltid for å vinne, men det aller viktigste her har vært å få laget til å fungere. Timing på spurtopptrekk, kjøre som lag i sidenvind, følge opp kontrastøt, alle viktige elementer som trenes best på i sykkelløp.

Grand prix Rhodos (1.2) resulterte i en fjerdeplass til Herman og aller viktigst verdifull lekse i hvor viktig timingen må være. 186 kilometer med sykling og 200 meter for tidlig frem ble forskjellen på Champagne og ikke. Uansett, vi lærte og det var som sagt derfor vi dro til Rhodos. Nøyaktig en uke etter satt den, seier til Herman. Perfekt lagutførelse av Ludvik, Bjørn Tore, Andreas, Ole, Henrik og Fridtjof. Selvtilliten tilbake på topp!

Helgens Paris -Troyes ble en kalddusj i dobbelt forstand, vi hadde med Ole i viktig brudd fra start, men ryker kollektivt av i finalen. Vi ender opp med Ole som nr. 31, et resultat vi kan bedre en. I 2018 ble vi 17 i samme ritt, før vi reiste oss med 3 sammenlagt (Bjørn Tore) i Tour de Normandie uken etter. Rhodos var som sagt bra, men på Søndagen kom hverdagen tilbake til oss.

I skrivende stund forbereder vi oss til førstkommende Fredags Youngster Coast Classic i Belgia. U-23 versjonen av det mer kjente Handzame Classic. Vi stiller her som landslag med Aksel, Ludvik, Kristian, Søren, Daniel og Iver Knotten. Et nytt løp på kalenderen, som vi gleder oss veldig til. Sidevind og kjente strekninger som Kemmelberg står på menyen. To dager seinere starter vi i Tour de Normandie, 7 dager med krig.

Gårsdagens løp måtte til for å våkne, nå er vi klar og skjerpet for det som kommer utover.

Bjørn Tore Hoem, Andreas Vangstad og Ludvik Holstad