Laget formes på Mallorca

-En belgiser, en trønder og fem ryttere.

Det var utgangspunktet før man begynte å trekke nye ”Jokere” inn i kortstokken til manager Gino van Oudenhove for 2015-sesongen. Og 1 etter 1 kom det sterke kort inn på hånden som holdes stødig av sportsdirektør Svein Erik Vold. Laget er på papiret ett av de mest komplette Joker pro Cycling har hatt både med tanke på bredde, erfaring og spisskompetanse. Men papir er en ting, det skal sykles og utvikles et nytt lag i de neste månedene. Hva vi klarer å oppnå er det kun resultatlistene som kan fortelle om et år.

Truls Engen Korsæth er en av 5 fra årets Jokerlag. Brutal og sterk som en trekkvogn, men sympatisk som en sykepleier. En herlig fyr!
Truls Engen Korsæth er en av 5 fra årets Jokerlag. Brutal og sterk som en trekkvogn, men sympatisk som en sykepleier. En herlig fyr!

Laget for 2015 sesongen startet med Reidar Borgersen, Philip Lindau, Edvin Wilson, Odd Christian Eiking og Truls Engen Korsæth fra årets utgave. En svært god base var dermed tatt vare på. Videre kom Bjørn Tore Hoem, Sindre Lunke og Amund Grøndal Jahnsen fra Team Sparebanken Sør. Vi tok inn de to stagiairene Anders Skaarseth fra Lillehammer CK og Adrian Aas Stien fra TVK Elite. Så Daniel Hoelgaard fra Etixx og til slutt Vegard Stake Laengen fra Bretagne Seche.

Med 12 mann har Joker pro Cycling et komplett lag.
Med 12 mann har Joker pro Cycling et komplett lag.

Nå inn mot jul er det på tide å se hvordan de 12 passer sammen og kan bli et sammensatt sterkt lag til neste sesong. Vår oppgave har alltid vært å utvikle individuelle talenter. Det gjør vi aller best når det kjøres inn resultater som lag. Med dette laget har vi ambisjoner om å kjøre inn mange resultater neste år. Og vi vet at lag som presterer også utvikler nye proffer.

Philip Lindau nyter fordel av å kunne ha med treneren på øktene.  Det gir god tid til oppfølging.
Philip Lindau nyter fordel av å kunne ha med treneren på øktene.
Det gir god tid til oppfølging.

Reidar Borgersen går en ny sesong i møte også med ny rolle som trener i tillegg til rytter. Skøyteløperen som ville bli tempospesialist vant også etappeløp i år. Han har erfaring fra mange år som toppidrettsutøver. Nå vil han også dele av sin kompetanse til å hjelpe andre ryttere å forbedre seg, samtidig jobber han fortsatt med detaljene som gjør ham selv også enda bedre.

Hvis du ikke sykler, skjønner du ikke hva som er spesielt med veien ut til Cap de Formentor og fyret. Den som sykler kan ikke slutte å nyte.
Hvis du ikke sykler, skjønner du ikke hva som er spesielt med veien ut til Cap de Formentor og fyret.
Den som sykler kan ikke slutte å nyte.
For den som liker kupert terreng, kan man smile både tur og retur fra fyret.
For den som liker kupert terreng, kan man smile både tur og retur fra fyret.

Laget finner formen og tonen raskt langs veiene på Mallorca. Med base på Barceló Pueblo Park, har ryttere og støtteapparat i mange år kjørt bolker med samlinger gjennom vinteren, før siste trening og sesongstart går i mars måned i Belgia.
Etter 10 år på kryss og tvers er Gino lommekjent på øya:

”Jeg lurer på hvor mange timer og mil jeg har lagt bak meg i bil på denne øya? –Og ikke minst hvor mange kilo snus, fy faen det er ikke lite altså”.

Ved siden av seg i bilen har han Svein Erik, som snart kjenner hver sving på øya like godt, etter 9 sesonger som rytter og nå i gang med sin andre i støtteapparatet.

Praten går lett i et godt desembervær på øya. Langt fra skiløypene på Lillehammer. Anders ser ikke ut til å savne skiløypene nevneverdig.
Praten går lett i et godt desembervær på øya. Langt fra skiløypene på Lillehammer.
Anders ser ikke ut til å savne skiløypene nevneverdig.

Om praten går lett bak i bilen, er ikke stemningen og praten på syklene mer dempet. Alle snakker ivrig med hverandre og humøret er bra. Det er viktig at alle er sosiale og inkluderende. Det gjør det så langt lettere når det begynner å røyne på og man må stå opp for hverandre om noen måneders tid. Alle kommer fra forskjellige lagkulturer, og med forskjellige utgangspunkt i bosted, oppvekst og miljø. Nå har de alle samme mål:
De skal bli ”Jokere”, og de sterkeste kortene i stokken.

12 sterke kort. Vi melder "Grang"!
12 sterke kort. Vi melder «Grang»!

Legg igjen en kommentar