Grand Prix de la Ville de Lillers 1.2 (Frankrike)

Sesongen er for alvor tråkket i gang og helgen ble i dag avsluttet med det franske 1.2-rittet GP Lillers.

Hele dagen ble preget av mange angrep og gutta i Joker Merida var våkne på det meste av det som skjedde. Allerede etter fem kilometer  kom Adrian Gjølberg med i et brudd, men det fikk aldri mer enn underkant av minuttet på hovedfeltet. Også Reidar Borgersen, Stian Remme og Vegard Breen prøvde seg, før de på nytt ble tauet inn av feltet.

– Angrepene bare fortsatte og fortsatte, sier sportsdirektør Gino Van Oudenhove, til procycling.no.

Etter mye om og men, dannet det seg til slutt en gruppe på over 40 ryttere, som etterhvert fikk nesten 4 minutter. Både Stian Remme og Vegard Breen satt med i bruddet som skulle gjøre opp om seieren.

Dessverre viste det seg at ingen av Joker-rytterne var med da bruddet sprakk opp og 13 ryttere stakk avgårde.

– Med fire kilometer igjen gikk Breen kontra med tre andre, men det ble for seint for å kunne vinne. Jeg tror han ble nummer 14 eller 15, forteller Van Oudenhove.

Selv om det ikke ble noe plassering blant de absolutt beste er Van Oudenhove fornøyd.

– Vi kjører så bra at vi burde få bedre plasseringer. Men vi er der vi skal være, og alle gjør jobben sin. Skjerping kommer også fint inn i laget etter sykdom. Vi gjør en bra jobb, og har aldri kjørt bedre i Lillers enn vi gjorde i dag.

– Vi vil jo gjerne ha en topplassering når vi kjører så godt. Det er småsurt, men vi ser fremover. Det kommer mange fine og viktige ritt. Vi begynner å nærme oss.

Neste ritt for Joker Merida er Paris-Troyes neste helg.