Før rittet: Handzame Classic

Fredag 16/3 er dagen for sesongens fjerde ritt for Joker Icopal.

Handzame Classic går fra Bredene til Handzame i West-Vlaanderen i Belgia, og har UCI kategori 1.HC. Det betyr at vi møter flere av verdens aller beste lag for å kjempe om heder, ære og 200 UCI poeng.

Det som gjør rittet spesielt for oss er at vi vant fjorårsutgaven av rittet, da Kristoffer Halvorsen spurtslo Adam Blythe og Kenny DeHaes. «Doffen» står på startstreken for Team Sky i morgen, og vi ønsker ham lykke til med startnummer 1 på ryggen. Men vi har ingen planer om å hjelpe «Doffen» til en ny seier.

Årets lag, bestående av Dahl, Evensen, Forfang, Hoelgaard, Skjerping, Tiller og Vangstad har som i fjor planer om å prege rittet, og vi har flere raske menn som kan hamle opp med «Doffen». Kan det bli Herman Dahl som skal slå treningskameraten sin? Eller kan det bli sesongdebutant Rasmus Fossum Tiller?

Ifølge Procycling.no har årets utgave blitt hardere enn i fjor:

«I Handzame Classic er lengden økt fra 192,7 til 200 kilometer. Den gamle finalen hadde omtrent spurtgaranti, men også her har arrangøren forsøkt å gjøre rittet hardere for å gi opportunister en sjanse til å stikke av med det hele.

De største utfordringene er Sulferberg (1700 meter, 6 prosent maks), Monteberg (1100 m, 11,8 maks), Kemmelberg (1400, 13 maks) og den kjente avslutningen med Ruidenberg (500 meter og 8,7 maks) som passeres fire ganger under rittets avslutning.»

Vi har tro på at dette skal være en fordel for oss.

Vi stiller med følgende lag:

DS: Adrian Gjølberg

201 Herman Dahl

202 Henrik Evensen

203 Ole Forfang

204 Markus Hoelgaard

205 Kristoffer Skjerping

206 Rasmus Fossum Tiller

207 Andreas Vangstad

 

Tiller bakhjul
Rasmus er klar for sesongstart

Hvordan følger du rittet:

Løypa:

Handzame Classic kart

Handzame Classic kart

Handzame Classic profil
Handzame Classic profil
Handzame Classic siste km
Handzame Classic siste km

Se mer info og forhåndsomtale på rittets hjemmeside

Her kan du se hvordan det gikk til i fjor: