Etter rittet: Circuit des Ardennes

Circuit des Ardennes er over for i år. Les rittrapporter dag for dag fra Circuit des Ardennes her.

Sammenlagt

Circuit des Ardennes ble akkurat det rittet vi hadde sett for oss, med angrep og offensiv kjøring fra alle lag på alle etapper. Vi var aktive underveis, og særlig Carl Fredrik Hagen var mye i front, men vi lyktes aldri å komme i de gode posisjonene vi hadde planer om på forhånd. Vår bestemann i sammendraget blir Carl Fredrik Hagen på 21.plass, og det er ikke et resultat vi er fornøyd med. Vi reiser derfor hjem fra Ardennes med en dempet og utilfreds følelse.

Hagen sykler fort
Calle var i støtet, men vi klarte ikke å sette ham i en posisjonene vi hadde planer om. Credit: Floret Grandjean

Det vi er meget fornøyd med er vår yngstemann Aksel Fischer Aasheim som fullfører sitt første etapperitt for Joker Icopal. Aksel har allerede vist seg som en svært god lagspiller, og er faktisk blant de som er flinkest til å holde seg framme på de viktige stedene. På første etappe bommet han og havnet for langt bak på et kritisk tidspunkt, mens på de neste dagene gikk det bedre og bedre.

«Det var veldig lærerikt, og helt annerledes enn å kjøre etapperitt på dette nivået. Det var hardkjør i hver bakke, og bakkene kom ofte rett etter hverandre med minimalt med hvile. Det var skikkelig seigt å starte siste etappe med blytunge bein, men følelsen ble faktisk bedre og bedre i løpet av dagen.»

Vi er veldig fornøyd med hvordan Aksel tar nivået og og fullfører årets første tøffe etapperitt for oss.

sykkelfelt Aasheim Skjerping
Aasheim Skjerping i front. Credit: Florent Grandjean

Mens Aksel reiser hjem så er dette bare første av flere tøffe ritt i Frankrike i april. Neste ut er Paris Camembert allerede på tirsdag, Tour de Finistere på lørdag, og Tro Bro Leon på søndag. Da skal vi få ting til å gå vår vei.

Resultater

Etappe 3b

 

Resultater

Etappe 3a

Søndag var det duket for to etapper på samme dag, og første etappe fortsatte i sporet fra de to første etappene. Carl Fredrik Hagen kom seg avgårde med en meget sterk 7-mannsgruppe mot slutten, men da det samla seg til spurt havna vi litt bak.

Etappen ble vunnet av Jeremy Cornu, mens Anthony Maldonado overtok den gule ledertrøya.

Resultater

Etappe 2

Andre etappe ble en tlnærmet gjnetakelse av første etappe, hvor det var aktiv kjøring hele veien men med et redusert hovedfelt som spurta om seieren til slutt. Heller ikke idag ikke nådde vi opp i spurten. Etappen ble vunnet av Roy Jans fra Cibel Cebon, som også overtok ledertrøya.

Markus Lærum er med oss under Circuit des Ardennes, se videoen han laget fra 2.etappe her.

Lenker

Resultater

 • Resultater på Procyclingstats
 • Resultater på Directvelo
  • 16 Hoelgaard
  • 44 Aasheim
  • 54 Hoem
  • 59 Hagen
  • 60 Vangstad
  • 125 Skjerping

Etappe 1

En duo fikk gå tidlig på etappen, som på det meste fikk 3 minutter. Avstanden sank drastisk når bakkene begynte midtveis, og etter siste kategoriserte bakke var et redusert felt samla.

Derfra ble det støting og flere små grupper fikk gå, men med 5km var det reduserte feltet igjen samla. I spurten var amerikanske John Murphy raskest, mens våre gutter ikke klarte å kjøre noe toppresultat.

Markus oppsummerer dagen:

«Det ble en hard dag, kupert etappe, og kjør stort sett hele dagen, som endte i en spurt uten noe særlig resultat for oss dessverre. I morra er etappen muligens enda litt tøffere, så vi håper å få til mer i morra.»

Resultater:

Lenker