Etappe 1: Ronde de l’Oise

Henrik Evensen med meget sterk bruddseier på første dag av Ronde de l’Oise!

Henrik fortsetter å vise stigende form, og tar karrierens første UCI seier på første etappe av Ronde de l’Oise! Og det etter en meget tøff etappe med målgang i Liancourt på det som ofte har vært den avgjørende avslutningsetappen i dette rittet.

4 mann kom seg avgårde etter kun få km, og der satt vår største mann, Henrik Evensen. Med seg fikk han  Benoît Jarrier (Fortuneo-Samsic), Arthur Troy (GSC Blagnac Vélo Sport 31) og Torkil Veyhe (Team Virtu Cycling). De 4 fikk maksimalt 2minutter og 45sekunder, og feltet så ut til å ha god kontroll. Men inn på de lokale rundene ville ikke Henrik og Torkil gi seg, og kjørte meget sterkt og innbitt for å holde unna. På siste runde, med 14km igjen, hadde de fortsatt 1 minutt og 20 sekunder og var sterkt kjørende.

Bak forsøkte flere ryttere å støte i fra i det kuperte terrenget, og i siste bakke tok feltet mye på duoen i front.

Mot slutten ble det svært nervepirrende, og ved kilometersmerket hadde de 10 sekunder på feltet. Duoen kjørte imponerende sterkt og holdt unna, og i spurten var Henrik raskest og stakk av med seieren!

Det setter selvfølgelig også Henrik inn i den gule ledertrøya, og det laget står i en meget fin men meget tøff posisjon på rittets første av fire dager.

Vi ser fram til ny dag i morgen, følg oss på Instagram og Twitter fra kl 12.30!

Lenker

 Bilder

Henrik Evensen podium
Maskinen Henrik Evensen på podiet

 

JOKER ICOPAL:

 Bjørn Tore Hoem
 Herman Dahl
 Henrik Evensen
 Kristoffer Skjerping
 Fridtjof Røinås
 Carl Fredrik Hagen

DS: Adrian Gjølberg

ETAPPENE:

ETAPPE 1: BRETEUIL – LIANCOURT
Lengde: 131 km
Start: 15:15
Mål: 18:15