Etappe 3: Tour des Fjords

Tøff avslutning på årets Tour des Fjords

Den tredje, og siste etappen i Tour des Fjords gikk fra Farsund til Egersund. På veien til Egersund skulle det kjøres flere harde stigninger. Det var forventet et hardt løp fra start, med første KOM etter bare tre mil. Planen for dagen var å kjøre for å plassere Andreas Vangstad i best mulig plassering inn i bakkene i Jøssingfjord. Ole Forfang hadde dette å si før start i Farsund:

 

Det ble som forventet satt et forrykende tempo fra første tråkk. Desverre ble det litt for hardt for Ole, som sto av like etter første KOM. Inn Jøssingfjorden og opp Helleren ble det tøft for våre gutter. Ved toppen var det kun Aksel Fischer Aasheim som satt med på halen av hovedfeltet, mens Herman Dahl, Andreas Vangsatd og Fridtjof Røinås kjempet seg tilbake fra bilkøen. Se video nedenfor:

Inn mot Egersund satte Mitcheltin Scott opp et hardt tempo, og kjørte inn mye tid på bruddet. Både Herman, Fridtjof og Andreas kjørte seg opp igjen i hovedfeltet, og de tre sammen med Askel satt godt med inn mot Egersund sentrum. Herman datt tidlig av, mens de tre andre satt fint med ved passering siste runde. Ved litt over to kilometer igjen prøvde Andreas Vangstad et heroisk solobrudd, og kjørte en liten stund sammen med Pieter Weening. Forsøket ble desverre for vanskelig, og de ble kjørt inn. Opp bakken siste gang gikk det styggfort, og seieren ble til slutt utkjempet mellom World Tour lagene. Seieren gikk til slutt til Bjorg Lambrecht fra Lotto Soudal. På de resterende pallplassene kom Michael Albasini og Edvald Boasson Hagen. Michael Albasini vant rittet sammenlagt.

SE AVSLUTNINGEN HER:

Sterkt kjørt av våre gutter disse tre dagene. Vi har hatt Henrik Evensen og Aksel Fischer Aasheim i brudd og Henrik i klatretrøya. I tillegg viste Herman Dahl hva han var god for når han kjempet helt i toppen i et tøft selskap på etappen inn til Kristiansand. Nå venter en treningsperiode før Ronde de l’Oise om to uker.

 

FULL RESULTLISTE HER

FØLG OSS PÅ SOSIALE MEDIER:

INSTAGRAM

 FACEBOOK

TWITTER