Etappe 5: Tour of Norway

En høydramatisk sisteetappe inn til Lillehammer hvor Carl Fredrik Hagen viste muskler

Siste etappe i årets utgave av Tour of Norway startet i Moelv. Etappen skulle gå over 154 km inn til Lillehammer. For mange av rytterne i feltet, var det denne etappen de hadde ventet på; løypeprofilen viste at vi skulle gjennom to andrekategorier og èn førstekategori på etappen. Starten gikk i Moelv allerede klokken 11:00, og forventet målgang var noe tidligere enn andre etapper, ca kl 15:00.

DS Adrian Gjølberg hadde dette å si om gårsdagens avslutning og planen på dagens etappe:

Det var knyttet stor spenning til våre gutter foran dagens etappe. Både Hoelgaard, Hagen, Vangstad og Hoem lå innenfor 46 sekunder før start på etappen. Hoem hadde de siste dagene slitt en del med sittesår, og plagene var dessverre blitt for store til at han klarte å stille til start på etappen.

Planen for dagen var å sette Kristoffer Skjerping og Rasmus Fossum Tiller til å offensiv kjøring fra start, og prøve å komme i et brudd. Gjennom hele dagen ønsket vi å skape et hardt sykkelløp, og forhåpentligvis kjøre av noen av de som lå bra an sammenlagt. Etter gårsdagens etappe ble det noe tidsdifferanser etter velten innenfor de siste 600 meterne. Dette gjorde at våre gutter virkelig måtte være på offensiven for å klare å kjøre seg helt opp. Lagets motto skulle få prøve seg; no guts no glory!

Etter en nøytral sone på ca fem kilometere gikk starten like utenfor Moelv. Det ble satt full gass fra første tråkk, og våre gutter var med helt fra begynnelsen. Skjerping og Holegaard satt begge, og i flere omganger, i brudd. Vi preget rittet fra start og var med å satte tempoet.

Inne på de lokale rundene i Lillehammer satte vi en enorm fart opp Kanthaugen første gang, og mange ryttere måtte slippe. Andre runde angrep både Vangstad og Hagen opp førstekategorien. Hagen fikk med seg Kamp og Prades, og sammen kjørte de så sterkt at hovedfeltet aldri klarte å hente de. Det ble en kamp mot klokken for de tre, men de holdt unna. Carl Fredrik Hagen spurtet inn til en kruttsterk tredjeplass, og sikret dermed fjerdeplass sammenlagt. Eduard Prades, som ble nummer to i Yorkshire tidligere i år, sikret sammenlagtseieren.

Andreas Vangstad var fornøyd med lagets innsats:

SE SISTE KILOMETEREN HER

FULL RESULTS HERE

  INSTAGRAM

All fotocred: Mario Stiehl