Etappe 2: Tour of Norway

Nok en etappe som ble avsluttet med en høydramatisk massespurt

Den andre etappen, på selveste nasjonaldagen, startet i Hønefoss sentrum med retning Asker. Rittets korteste etappe, på bare 146 km hadde to tredjekategorier og to innlagte spurter på menyen. Avslutningen inne i Asker sentrum viste en slak stigning de siste 3 kilometeren opp og inn på Bleikerveien. Profilen tilsa at det skulle gå mot nok en massespurt, slik som gårsdagen

Været var upåklagelig med sol, 17 grader og lett bris fra nord. På gårsdagens etappe var vi ikke med helt der oppe å preget avslutningen, men foran etappe 2 var Rasmus Fossum Tiller klar for å kjøre offensivt:

 

Etter en 6,2 km lang nøytral sone inne i Hønefoss sentrum gikk den offisielle starten, der fire mann rev seg løs og dannet et brudd som fikk fire minutter på feltet. I bruddet satt Gatis Smukulis (Delko Marseille), Antoine Warnier (Wb Aqua Protect), Øivind Lukkedal (Coop) og vår egen Bjørn Tore Hoem. Lukkedal var der primært for å forsvare klatretrøyen sin, mens Bjørn Tore samlet med seg totalt fire bonussekunder. For hovedfeltet ble det en kontrollert dag uten de store utfordringene. De kjørte inn bruddet med 18 km igjen, og Lotto NL-Jumbo tok kommando mot en massespurt. Flere prøvde lykken på de siste 15 km, men ingen kom skikkelig avgårde. Opp den siste stigningen var farten meget høy, og feltet splittet opp i flere små grupper. Inne i Asker sentrum ble det nok en hektisk finale, der det til slutt var Edvald Boasson Hagen fra Dimension Data som kunne juble for hans første seier i 2018. Han kopierte dermed fjoråret med å ta seieren på nasjonaldagen og sin egen bursdag. På andre-og tredjeplass kom Sondre Holst Enger (Israel Cycling Academy) og Alex Aranburu (Caja Rural.)

SE SPURTEN HER:

Nok en dag der vi er representert i bruddet og viser offensiv kjøring. Bjørn Tore Hoem sikret fire bonussekunder som kan vise seg å bli svært viktige i slutten av uken. Han klatret også dermed opp til en sjetteplass sammenlagt. Sondre Holst Enger tok over sammenlagtledelsen. Imorgen venter en 175 km lang etappe fra Moss til Sarpsborg. Rittstart 13:55 og TV-sending fra 15:30.


Bjørn Tore Hoem på en sjetteplass etter dagens innsats i bruddet

SE BILDER «FRA INNSIDEN» PÅ VÅR INSTAGRAM-KONTO:

 INSTAGRAM