Etappe 2 – Tour des Fjords

Herman Dahl viste muskler i massespurten inne i Kristiansand

Etter en offensiv start av våre gutter på gårsdagens etappe med Henrik i brudd og Herman som viste muskler i avslutningen, var det duket for nok en etappe i fantastisk sommervær i nydelige omgivelser på sørlandet. Den andre etappen fra Risør til Kristiansand skulle forsere to fjellspurter på Hisøya og første gang opp Gimlekollen, og to innlagte spurter i Sagesund og Lillesand. I løpet av dagen passerte rytterne hjemmene til både Andreas Vangstad og vår tidligere rytter Kristoffer Halvorsen.


Henrik Evensen i klatretrøyen etter å ha tilbragt gårsdagen i brudd. Foto: Szymon Gruchalski

Nok en gang klarte vi å komme oss i brudd, denne gang med Aksel Fischer Aasheim. Sammen med ham i bruddet satt Gogl (TrekSegafredo), Gerts (TeamRoompot). De fikk en ledelse på tre minutter. Aasheim plukket med seg både klatrepoeng og bonussekunder på den innlagte spurten, og viste styrke i bruddet. Bruddet ble likevel kjørt inn allerede fire mil før mål. Team Sunweb og Quick Step Floors ledet an og kontrollerte med sine spurttog inn mot rundene i Kristiansand.

Inne i byen ble det kjørt runder som var forholdsvis harde med klatringen opp til Gimlekollen. Mot slutten tok Dimension Data, Lotto NL-Jumbo og Team Sunweb ansvar i feltet for å bringe deres spurtere frem. Flere prøvde lykken ved å angripe før mål, men alle ble spist opp av hovedfeltet. I avslutningen ble det satt et forrykende tempo, og våre gutter kjempet godt for å være med helt i toppen. Opp bakken siste runden ble det flere splitter når rytterne begynte å støte på hverandre. Herman kjørte seg mesterlig opp igjen til ledergruppen sammen med Kristoffer Halvorsen og det som var igjen av hovedfeltet. På de siste tre kilometerne viste Herman virkelig styrke når han klamret seg til teten helt på egen hånd. På oppløpet lå Dahl an til å gjøre det skikkelig store, men ble litt hindret av at det ble veldig trangt på høyre side. Herman ender til slutt opp som nummer 9 – en kjempeprestasjon av sørlendingen!


Nydelige omgivelser på etappen inn til Kristiansand. Foto: Szymon Gruchalski

Nok en dag der vi viser muskler med å sende Aksel Fischer Aasheim i brudd og Herman helt i toppen i finalen. Imorgen venter den siste etappen, og rittets kongeetappe. Vi har et heltent mannskap som er klare for å kjøre det de er gode for og forhåpentligvis gjøre det helt store i bakkene inn til Egersund.

FULL RESULTATLISTE HER