Etappe 1: Tour des Fjords

Fartsfylt avslutning inne i «sykkelbyen» Grimstad

 

Etappe 1: Lindesnes – Grimstad (191 km) 

Etappe 1 startet på Norges sydligste punkt, ved vakre Lindesnes fyr i strålende vær. Våre gutter var klare for å ta fatt på tre spennende dager, og ekstra stas var det nok for Herman Dahl, Andreas Vangstad og Fritdjof Røinås som var skikkelig på hjemmebane denne første dagen. Etappen skulle gå fra Lindesnes til sykkelbyen Grimstad. På veien dit skulle det kjempes om bonussekund ved den innlagte spurten i Mandal og Lillsand, i tillegg til at flere klatrepoeng skulle deles ut når de syklet over Vågsbygd og Steinsland. Avslutningen inne i Grimstad viste en tøff avslutning med stigning på ca 5,5% de siste 400 meterne.

SE VIDEO FRA STARTEN HER:

Henrik Evensen kom seg med i et brudd sammen med Verona (Mitchelton Scott,) Sisir (CCC,) Pearson (AquaBlue) og Gerts (Rompot.) De opparbeidet seg en ledelse på like under tre minutter. Henrik Evensen ble nummer to på den første innlagte spurten i Mandal, og rasket dermed med seg to bonussekunder. På KOM Vågsbygd var det Henrik som kjempet seg først over streken, og tok alle poengene i den første klatrekonkurransen. På den andre klatresprinten tok Henrik nok en gang alle poengene, og kan dermed belage seg på å kjøre i klatretrøya imorgen. Evensen vant like så godt den siste innlagte spurten også.

Med ni World Tour lag i feltet var det liten tvil om at dette var det sterkeste feltet som har startet i et norsk ritt noensinne. I hovedfeltet var det kjempekreftene til Niki Terpstra og Quick Step Floors som kontrollerte. Når feltet nærmet seg Fridtjof Røinås hjemby Grimstad klargjorde våre gutter i feltet seg for å gi Herman Dahl best mulig utgangspunkt inne på de tøffe rundene i Grimstad sentrum. Ved første passering inne i Grimstad hadde bruddet 1:30 tilbake til feltet. Kvintetten i front samarbeidet godt og kjempet helt til siste slutt. Inne på rundene ble det satt opp et forrykende tempo og dermed ble bruddet hentet når det gjenstod like under ti kilometer. Vi satt meget flott med i fronten lenge, men maktet dessverre ikke å nå helt opp i slutten. Kampen om seieren sto til slutt mellom Edvald Boasson Hagen, Hofland, Roosen og Jakobsen, der det var Fabio Jakobsen som kunne juble for seier. På de resterende pallplassene sto de to andre nederlendere Moreno Hofland og Timo Roosen.

SE SPURTEN HER:


Herman Dahl blir intervjuet av TV2 før start

Imorgen venter en spennende etappe med målgang i Kristiandsand. Vi har Henrik i klatretrøyen etter strålende innsats i dagens brudd. Vi er klare for å fortsette å være med å prege rittet i dagene som kommer. Følg vår live oppdatering på Twitter fra klokken 13:30, og live på TV2 fra klokken 15:30.

FULL RESULTATLISTE HER

 

FØLG OSS UNDER RITTET:

INSTAGRAM

 FACEBOOK

TWITTER

FORHÅNDSSAK:

Etter et spennende og solfylt Tour of Norway der vi spesielt på siste etappen viste store muskler, er det duket for nok et norsk ritt og høydepunkt for oss; nemlig Tour des Fjords. Rittet går over tre etapper og skal innom byer som Grimstad, Kristiansand og Egersund. For både Fridtjof Røinås, Herman Dahl og Andreas Vangstad blir en skikkelig «hjemmebane-følelse» når rittet går på kjente treningsveier. De 3 etappene for 2018 byr på både spektakulær natur, fjorder og fjell, større byer, mindre steder, fossefall og strandlinje, folkeliv og et sportslig arrangement tilpasset hele familien. Den siste etappen blir rittets kongeetappe, og den gjør at favorittsiktet blir utvided langt utover de raskeste spurterne i feltet. Feltet som stiller til start i Lindesnes er en meget sterkt felt, med hele ni World Tour lag og åtte pro-konti lag.

Vi stiller med følgende lag:

191 ?? Aksel Fischer Aasheim
192 ?? Herman Dahl
194 ?? Henrik Evensen
195 ?? Ole Forfang
196 ?? Andreas Vangstad
197 ?? Fridtjof Røinås

D.S: Adrian Gjølberg og Stian Remme