Sesongen 2018 er over – Joker Icopal

En imponerende 2018-sesong for Joker Icopal

En spennende og innholdsrik sesong er over. Vi avslutter sesongen som Europas beste kontinetallag. I løpet av 2018 sesongen har vi kunnet juble for seks etappeseire, to sammenlagtseire, i tillegg til ungdoms- og poengtrøyer og enda flere topplasseringer.

Vi sender to nye ryttere ut i proffesyklist-tilværelsen; Carl Fredrik Hagen til Lotto-Soudal og Rasmus Fossum Tiller til Team Dimension Data. Begge har imponert ila 2018-sesongen. Etter en litt trøblete sesongoppkjøring for Tiller kjørte han blant annet inn til en meget sterk femteplass i 1.1 rittet Tro-Bro-Leon i april og en andreplass i NM i juni. I tillegg har Rasmus vist tempokrefter når han vant prologen i  Grand Prix Priessnitz, og ble nummer tre på tempoen i Tour de´l Avenir. Carl Fredrik Hagen tok en imponerende sammenlagtseier i Tour du Jura i april. «Calle» har vært helt der oppe og kjempet i flere ritt, og avsluttet blant annet Tour of Norway på en fjerdeplass sammenlagt.

Andre høydepunkter er Herman Dahls seire i Tour de Bretagne i april og i GP Horsen i juni. Henrik Evensen kjørte inn to seire i tillegg til poengtrøyen og sammenlagtseieren i Ronde de l´Iose samme måned. Markus Hoelgaard viste muskler ved å henge med i det store selskap i Arctic Race of Norway. Han fullførte med ungdomstrøyen på podiumet i Alta. Vi har også Carl Fredrik Hagen og Markus Hoelgaard som kjører søndagens VM-fellesstart i Innsbruck.

Alt i alt har det vært en meget sterk sesong for Joker Icopal. Vi gleder oss til 2019-sesongen og takker for all støtte i sesongen som har vært!

De fem siste rittene av sesongen ble kjørt i Belgia i perioden 14-27 september. Nedenfor kan du lese kort referat fra disse rittene

Kampioenschap van Vlaanderen

Kampioenschap van Vlaanderen utartet seg til å bli et hardt løp fredag. Løpet gikk i Flandern regionen hvor blant annet Lotto Soudal, Katusha Alpecin, Lotto NL Jumbo og Trek og flere andre pro-konti og kontilag stilte til start. Den 103. utgaven rullet avgårde 12:50 fredag ettermiddag. Rytterne kjørte 17 runder a´ 11 km. Vi var i brudd ved flere anledninger i løpet av dagen, og Ole Forfang hadde blant annet noen sekunder i en mindre grupper ved bare 5 kilometer igjen. Denne, og alle andre angrep, ble hentet og det ble en massespurt. Den ble vunnet av Dylan Groenewegen foran John Degenkolb og Jasper Stuyven.

GP Jef Scherens-Rondom Leuven

Søndagens GP Jef Scherens-Rondom Leuven gikk i en tøff rundløype i Leuven sentralt i Belgia. Vi hadde Fritdjof Røinås med i et femmannsbrudd tidlig på rundene, og Rasmus Fossum Tiller på offensiven mot slutten av rittet. Inne på de siste tre kilometerne kjørte Markus Hoelgaard seg alene opp til tetgruppen, og spurtet inn til en sterk åttendeplass. Tre belgere viste seg i en annen klasse hva gjelder spurt, og det ble til slutt Jasper Stuyven som tok seieren foran Jonas Van Genechten og Timothy Dupont. Markus Hoelgaard ble også beste nordmann.

Omloop van het Houtland Lichtervelde

Det tredje rittet i Belgia gikk fra Lichtervelde til Lichtervelde.Holstad, Evensen, Hagen, Vangstad, Røinås, Hoem og Tiller stilte til start like før klokken 13:00 onsdag. Det skulle kjøres 120 km før det en rundløype skulle forseres syv ganger. Rittet bar tidlig preg av sterk sidevind, og feltet ble ved flere anledning splittet opp i flere mindre grupper. Vi hadde Ludvig Holstad i et brudd på et tidspunkt, men gruppen hans ble hentet relativt fort. Tidlig inne på de lokale rundene kom det avgårde en gruppe på ca. 50 menn, hvor kun Fridtjof Røinås av våre satt. Han satt likevel godt, og avsluttet på en sterk topp ti plassering. Resten av våre gutter sto av.

Gooikse Pijl

Nok en rask og hektisk dag i Belgia. Vægudene spilte ikke på lag, og det ble en regntung og vindfull dag på sykkelsetet for våre gutter. Det ble kaotisk kjøring gjennom hele dagen, og flere småvelt. Ludvik Holstad var blant annet i et velt etter 55 kilometer uten at han fikk de store skadene. Etter dette roet rittet seg og en gruppe på fem ryttere fikk en større luke. Ludvik Holstad var uheldig og krasjet nok en gang, og brøt dermed rittet. Mot finalen av rittet kom Aksel Fischer Aasheim i en mindre gruppe som kom seg løs fra hovedfeltet. Det holdt likevel ikke helt inn, der finalen ble avgjort uten noen av våre i fronten. Bjørn Tore Hoem ble beste Joker-rytter på en 30. plass, i en gruppe som kom fire sekunder bak.

Famenne Ardenne Classic

Årets siste ritt ble kjørt torsdag 27.09. Hoem, Røinås, Holstad, Evensen, Forfang, Aasheim og Vangstad sto på startstreken. Rittet gikk gjennom landsbygdene i Ardennes-området, i et kaldt men solfyllt vær. Ganske tidlig fikk fem ryttere bryte seg løs fra hovedfeltet, og disse fikk over tre minutter. Ingen av våre satt i den fremste gruppen. Da det gjenstod to lokale runder hadde utbryterne fortsatt like under tre minutter. De ble likevel hentet da rytterne nærmet seg mål, og avslutningen bar preg av mye taktikk og kaotisk kjøring. Guillaume Boivon fra Israel Cycling Academy tok seieren foran Pacher og Van Poppel. Det var kun Bjørn Tore Hoem fra våre gutter som hang med i den krevende finalen. Han kom inn på en 28.plass, på samme tid som vinner.