«Doffen» is back! Kristoffer Halvorsen endelig i Jokertrøya.

Kristoffer var spådd en lysende karriere som junior, og ble beskrevet som et av norges største talenter på sykkel. Det var før han ble syk. For av og til er ikke veien rett fram uansett talent, oppfølging, forutsetning og motivasjon. Noen ganger kan små detaljer avgjøre forskjellen på suksess eller fiasko.
Mange ganger ser vi talenter innenfor mange idretter som har pilene pekende i kun én retning, før de plutselig er helt ute av det. Den aller største feilen mange da gjør, er mangel på tid og tålmodighet. Viljen og ønsket om å prestere blir så stor at den overskygger alt, og mange ødelegger sine muligheter i ungdommelig overmot.
Det er på ingen måte lett å stå i mot, men Kristoffer har så langt klart å ta de små riktige skrittene over lang tid. På samme måte som Truls Korsæth erfarte og gjorde riktig etter sykdomsavbruddet i fjor, har også unggutten fra Kristiansand kjent at det å gå sakte nok er det eneste riktige.

"Doffen" tilbake under NM på Lillehammer og Gjøvik tidligere i sommer.
«Doffen» tilbake under NM på Lillehammer og Gjøvik tidligere i sommer.

Under NM i sommer så vi glimt av Kristoffer igjen som tydet på at han så absolutt var på vei tilbake. For under gaterittet på Gjøvik satt han mesterlig og klokt med helt til siste runde og et uhell stoppet ham fra å kjøre inn et virkelig toppresultat. At han kommer til å bli en av de beste til å lese et ritt og utøve evne til plassering og taktikk i tekniske og krevende avslutninger er sikkert. Det er gøy når man ser ryttere med en så stor grad av «mindfullness», og vi gleder oss stort over å i dag endelig kunne sette «Doffen» på startlista i den blå Joker-drakta.

Sammen med Daniel Hoelgaard, Reidar Borgersen, Vegard Stake Laengen, Amund Grøndahl Jansen, Adrian Aas Stien og Anders Skaarseth kjører Kristoffer sin debut under «Kermen Omloop Echt-Susteren» i Nederland.
Gino van Oudenhove er SD under rittet og anser vinnersjansene som gode for Joker: «Hvis feltet er samlet inn mot avslutningen kommer vi til å gjøre alt vi kan for Daniel i avslutningen. Med klaff i spurten kan han virkelig hevde seg i dette startfeltet. Det blir ikke enkelt, men det skal det heller ikke være!»

Les også artikler på procycling.no: Ferdig etter en 10 minutters gåtur