Circuit des Ardennes – 2. etappe

Dagens etappe 162 kilometer lange etappe mellom Givet og Haybes i Ciruit des Ardennes inneholdt to velt allerede etter bare 3 mil og kan trygt sies å ha vært en smule kaotisk. Joker Meridas gutter var heldigvis ikke innblandet, men var heller ikke med når det syv mann sterke bruddet gikk etter drøye 30 kilometer. På det meste hadde  bruddet, som etterhvert ble til 14 ryttere, hele fem minutter på det jagende feltet, hvor blant annet Joker Merdida var med å ta styringen.

Avstanden begynte etterhvert å minke kraftig og med 60 kilometer igjen var det bare 2 minutter opp for hovedfeltet. I denne fasen av løpet ble det kjørt hardt og bruddet hadde ingen mulighet til å holde unna for de bak.

Når alle omsider var samlet igjen fortsatte kjøret og feltet sprakk igjen opp i flere biter. Fra Joker Merida sitter nummer seks i sammendraget, Vegard Breen, Oskar Svendsen og Truls Engen Korsæth med i den fremste gruppen. I den siste lange bakken for dagen eksploderer det hele og 12 rytterere stikker i fra med 40 sekunder på gruppe 2 der Vegard Breen er den eneste jokeren. Etter en liten stund forstår Breen at gruppen mest trolig ikke blir hentet og stikker sammen med to andre, men de kom seg aldri helt opp. Riccardo Zoidl (Gourmetfein – Simplon) vant etappen.

Måten vi har kjørt på her nede er utrolig bra, forteller Vegard Breen til Jokermerida.no. –Vi fikk ikke med noen i det første store bruddet, noe som normalt sett er farlig, men vi har en vanvittig kjørestyrke i laget. Audun Fløtten, Oskar Svendsen og Sondre Sørtveit tetter de siste to minuttene på et blunk, samtidig som feltet halveres, fortsetter han. –Jeg er ingen typisk fjellgeit, og må bare bite meg fast i de lengste bakkene. Etter all jobben gutta gjør for meg i dag, så får jeg ekstra krefter mot slutte og prøver å støte meg opp til tetgruppe, men det holder dessverre ikke helt inn.

-Jeg må bare si meg enig med Vegard, sier Gino Van Oudenhove. –Alle gutta stiller seg bak Breen som er best i sammendraget og jobber virkelig som et lag. Man kjører ikke resultater alene. Alle kjører smart og du ser for eksempel at en type som Oskar Svendsen, har tatt nivået på utrolig kort tid, så det ser egentig veldig bra ut.

Får vi til en bra lagtempo, før det avsluttende etappen i morgen, kan vi være med å kjempe om en veldig bra sammenlagtplassering, sier han videre. -Vi er med å preger etappene. Vi kjører løp. Det er det vi driver med. Vi er et utviklingslag og hvis vi skal vinne 20 løp i sesongen, så kan vi også hente inn eksproffer som alle andre, men det er ikke sånn vi jobber. Så enkelt er det, avslutter han.

Her finner du alle resultatene fra den 2. etappen!