Circuit des Ardennes – 1. etappe

Det ble et knallhardt kjør på den 162 kilometer lange 1. etappen mellom Juniville og Tagnon under Circuit des Ardennes i dag.  Den kuperte etappen inneholdt flere brudd og Joker Merida var absolutt med å prege rittet. 

2013-02-11 13.13.07Allerede etter 37 kilometer gikk det et 16-mannsbrudd som slet seg løs i sidevinden og Joker Merida var representert med både Vegard Breen og Adrian Gjølberg. Sistnevnte har slitt med akillesen etter Triptyque forrige uke og var usikker før start. -Akillesen er under kontroll, men det gjør litt vondt når jeg tråkker til maks, forteller han til Jokermerida.no.

Bruddet ble kjørt inn igjen, men den intensive støtingen fortsatte. Når det til slutt gikk avgårde en gruppe, satt plutselig Joker Merida i front av hovedfeltet og var høyst delaktige med å taue inn bruddet. Når gjenstå drøye 20 kilometer, var feltet nok en gang samlet. –Det er en relativt urutinert gjeng vi har her nede, men de gjør en kjempejobb. Når det er 10 kilometer igjen, går det nok et brudd og vi sitter der med 4 mann. Dessverre så sprekker det opp igjen og bare Vegard Breen blir med i frontgruppen, sier sportsdirektør Gino Van Oudenhove. –Vi kjørte skikkelig bra i sidevinden og det var en etappe som passet meg bra. Dessverre klarte jeg ikke å gå i fra i den siste bakken, supplerer Vegard Breen.

-Vi har litt marginene mot oss i år, men fortsetter vi å kjøre så bra som i dag, kommer toppresultatene snart. Alle gjør en fantastisk jobb og vi opptrer virkelig som et sterkt lag i dag, forteller Oudenhove. –Det er akkurat på denne måten vi ønsker at Joker Merida skal kjøre ritt, avslutter han.

Dagens etappe ble vunnet av Louis Verhelst (Etixx-iHNed), mens Vegard Breen endte på en 21. plass. Dagens fullstendige resultater kommer etterhvert her.