Arctic Race – Etappe 2

Nok en hard dag der Joker Icopal kjempet helt i toppen

Den andre etappen viste 195 kilometer og over to tusen høydemeter. Vinden spillte også en stor rolle i det som ble en meget hard etappe. Seks mann stakk av gårde i det første skikkelige bruddet på etappen. De fikk litt over fire minutter på det meste.

Nok en dag med flotte TV-bilder

Med drøye tolv mil igjen ble feltet truffet av kraftig sidevind. Feltet sprakk opp, og ledelsen til bruddet sank betraketlig. Etter en litt roligere periode eksploderte det; vinden tok seg enda kraftigere opp og flere ryttere blåste av veien. Tettrioen etter den verste vinden var Bettiol, Fuglsang og Chernetski, men bak dem samlet en større gruppe seg. Vi satt med Carl Fredrik Hagen og Markus Hoelgaard i den denne gruppen.

Mot slutten ble det en skikkelig støtecup. Både Carl Fredrik Hagen og Markus Hoelgaard var offensive. Til slutt spurtet Hoelgaard inn til en sterk tredjeplass, noe som også gir han en andreplass sammenlagt, tre sekunder bak leder Sergel Chernetski. Carl Fredrik Hagen klatret til en sjetteplass, 32 sekunder bak.

Markus selv sa dette etter målgang:

Akkurat nå er jeg litt skuffet over at det «bare» ble en tredjeplass. Jeg klarte ikke helt utligne i slutten, men følte meg bra. Jeg kom fort på slutten, men idag holdt det ikke helt. Vi satt med to mann i slutten, og Carl Fredrik prøvde å gå etter på et av forsøkene. Vi prøvde å spille på at vi var to, og det syns jeg vi klarte veldig bra. Det har vært to harde dager, og i morgen ser på papiret også ut som en hard dag. 

SE AVSLUTNINGEN PÅ ETAPPEN HER:

FULL RESULTATLISTE HER

Meget solid kjøring av våre gutter, og vi har to mann topp ti i et meget tøft ritt! En ny, tøff etappe fra Honningsvåg til Hammerfest venter i morgen. Rytterne starter 13:45, og TV2 sender LIVE fra 15:30. Vi gleder oss!