Arctic Race of Norway – Etappe 1

Markus Hoelgaard viste muskler på fartsfyllt førsteetappe

Første etappe i den sjette utgaven av Arctic Race of Norway gikk fra Vadsø til Kirkenes. Etappeprofilen viste at på de 184 km som skulle forseres, skulle rytterne opp fire andrekategori-stigninger før en det skulle gjøres opp om etappeseieren på en lokal runde i Kirkenes.

Det ble satt et forrykende tempo fra start, og etter 30 kilometer gikk det avgårde en gruppe ryttere som talte 20-25 ryttere. Både Herman Dahl og Carl Fredrik Hagen kom seg med i denne gruppen. Disse kjempet lenge for å opprettholde ledelsen sin, og hadde på det meste rundt 1:30 på hovedfeltet.

Begge våre gutter så offensive ut i bruddet, og Carl Fredrik Hagen var med å kjempet om klatrepoeng underveis på etappen. I bruddet satt også sterke ryttere som Warren Barguil, Nicolas Roche og Damiano Caruso.

Løypen til Kirkenes ga TV-seerne flere flotte bilder av fantastisk natur i strålende vær

Det ble holdt et høyt tempo i feltet hele dagen, og vinden spilte også sin rolle. Hovedfeltet hentet store deler av feltet når det gjenstod 30 kilometer. En gruppe på syv ryttere fra det opprinnelige bruddet holdt likevel unna helt til det gjenstod ca 8 kilometer. Våre gutter samlet seg fint i fronten av feltet på de siste kilometerne. Avslutningen på etappen viste en tøff runde inne i Kirkenes, der det på de siste 500 meterne ventet en tøff stigning opp til mål.

Flere ryttere prøvde lykken inne på den siste milen, deriblant Henrik Evensen. Det ble stor strekk i feltet på de siste kilometerne, og det var en redusert gruppe som kjempet om seieren. Markus Hoelgaard viste offensiv kjøring ved passering av målstreken første gang, og fikk en luke på over ti sekunder på feltet sammen med en franskmann. I det Markus ble hentet av hovedfeltet gikk han på et solostøt 200 meter før mål, og spurtet inn til en meget sterk 4.plass. Mathieu Van der Poel tok seieren. Bak spurten ble det veldig hektisk, og en stor gruppe ble hindret i en velt.

SE AVSLUTNINGEN HER: 

Hoelgaard selv sa dette til TV2 like etter målgang:

– Jeg hadde troen selv en periode, men jeg visste at de kom fort bakfra i bunn. Jeg bestemte meg bare for å kjøre hardt fra bunn. Han jeg havnet i brudd med var ikke så sterk som jeg hadde håpet. Hadde vi vært to eller tre sterkere ryttere kunne det nok gått. Det er litt bittert da det kunne blitt bedre, men jeg får si meg fornøyd med fjerdeplass i dag.

Vi har dermed Markus Hoelgaard topp fem i sammendraget, og klar for å kjempe videre. I morgen venter en spennende og kupert etappe fra Tana til Kjøllefjord. Rytterne starter 11:20, og TV-sendingen starter på TV2 fra klokken 12:00.