Arctic Race – Etappe 3

En hektisk og spennende avslutning endte med tsjekkisk seier

Etter to meget harde dager i Finnmark med mye sidevind, kupert terreng og høyt tempo, var det klart for den tredje etappen i årets utgave av Arctic Race of Norway. På papiret så denne etappen noe lettere ut enn gårsdagens etappe, men avslutningen på etappen var alt annet enn lett. De siste tre milene viste et meget kupert terreng, og inne på den siste kilometeren ventet en avslutningen for de eksplosive, med en stigning på 1 kilometer med en snittprosent på 6%.

For andre dag på rad ble Markus Hoelgaard beste nordmann på etappen igår, og guttene var innstilt på å gjøre alt for å kjøre Markus i best mulig posisjon. Carl Fredrik Hagen satt også meget godt plassert, som sjettemann i sammendraget. HER kan du lese intervju med Markus etter målgang i går (procycling.no)

Markus Hoelgaard var klar for å gi alt for å beholde sin posisjon i sammendraget

Det ble en hektisk start ut fra Honningsvåg, der flere rytter prøvde å komme med i et brudd. Etter første kategoriserte stigning opp Nordkapp-tunnellen var det fortsatt ingen brudd. Forhåndsfavoritt Mathieu van der Poel og Carl Fredrik Hagen var blant rytterne som prøvde å komme seg med i et brudd. Etter drøye tre mil etablerte det seg en frontgruppe som talte ni mann, som etterhvert ble til åtte mann. Ingen av våre var representert her.

Det var ingen i bruddet som var en direkte trussel i sammendraget, da bestemann var plassert 4:19 bak Chernetski. Derfor så det lenge ut som utbryterne skulle holde unna helt inn, men feltet skrudde drastisk opp farten på de siste tre-fire milene. Likevel klarte to-tre av utbryterne å rive seg løs fra de andre og fikk en såpass stor luke at det skulle holde helt inn til mål. Toupalik tok seieren foran Van der Poel og Chernetski. Markus Hoelgaard viste virkelig muskler å hang med den første gruppen helt opp til mål, og spurtet inn til en meget sterk sjetteplass. Det betyr at han beholder sin andreplass i sammendraget, bare syv sekunder bak Chernetski. Carl Fredrik Hagen kom inn til en syttende plass, og er nummer syv i sammendraget.

Markus Hoelgaard hadde dette å si til TV2 like etter målgang:

Dagen idag var for en gangs skyld litt roligere. Jeg følte jeg fikk vise hva jeg var god for idag, og fikk god hjelp av gutta på laget. Jeg hadde hjulet til teten i slutten, men klarte ikke å nå helt opp. Vi har fortsatt gode muligheter i morgen. Det vil bli vanskelig, men vi skal prøve

SE AVSLUTNINGEN HER:

En kjempespennende avslutningsdag venter imorgen med etappen inn til Alta. Vi er klare for kjøre det vi er gode for for å bringe Markus Hoelgaard i best mulig posisjon. Rytterne starter 14:20 og TV-sendingen starter 15:30. Følg med!